Opdrachtgevers:

WorldSkills 2017 Abu Dhabi

WorldSkills 2017 in Abu Dhabi

Stefan Schoolderman en Timo Kruize van team AOC Oost hebben de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2017 gewonnen en gaan van 14 tot 19 oktober 2017 deelnemen aan de WorldSkills in Abu Dhabi.

10 oktober 2017: uitzwaaimoment Team WorldSkills 2017

Op dinsdag 10 oktober aanstaande vertrekt team Nederland naar Abu Dhabi voor de WorldSkills 2017. Supporters die de deelnemers willen uitzwaaien bij het vertrek zijn van harte welkom op Schiphol op 10 oktober aanstaande van 19.00 uur tot 19.45 uur. Na het verzamelen en inchecken komt Team Nederland naar restaurant Touch Down (hal 1, 3e etage, naast het panoramaterras) voor een drankje en het afscheid.

22 juli 2017: filmpje training voor WorldSkills 2017 in volle gang

Om de twee jaar worden de internationale beroepenwedstrijden WorldSkills georganiseerd. Nederlands hovenierskampioenen Timo en Stefan zijn volop in training en gaan voor goud! Maar liefst 77 landen sturen hun beste leerling-vakmensen naar Worldskills om mee te doen aan de strijd om de hoogste eer in het vak. Timo en Stefan worden gecoacht door hun docenten, maar ook door Branchevereniging VHG en WorldSkills Netherlands. De jongens zijn hard aan het trainen om voor Nederland een zo hoog mogelijke score te halen. Zij krijgen onder andere workshops, oefenen tuinen uit eerdere jaren en bouwen conditie op door te trainen. Hieronder kunt u het filmpje naar aanleiding van de training bekijken.

23 mei 2017: Training team Landscape Gardening voor WorldSkills 2017 Abu Dhabi

Team Landscape Gardening is begonnen aan de training voor WorldSkills 2017 in Abu Dhabi. Omdat het testproject (de opdracht) tot op het laatste moment geheim blijft wordt er getraind op algemene vaardigheden die wellicht aan de orde komen. Zo zijn Timo en Stefan twee dagen te gast bij de praktijkschool voor de bouw waar zij extra les krijgen in raapwerk en aanverwante technieken.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 10 juni jongstleden hebben Timo en Stefan getraind tijdens de restauratiefair in Hengelo waar ze het logo van het RIBO in bestrating hebben uitgevoered. 

8 april 2017: Team NL start voorbereidingen voor WorldSkills Abu Dhabi

De voorbereidingen voor de WorldSkills Abu Dhabi zijn gestart. Op zaterdag 8 april jongstleden was de teampresentatie van team Nederland voor de WorldSkills in Abu Dhabi. Timo en Stefan richten zich volledig op de optimale prestatie tijdens dit evenement dat in oktober plaatsvindt. Ze kunnen rekenen op een begeleidingsteam dat veel ervaring heeft met EuroSkills en WorldSkills.

Het team heeft 150 uur training in te vullen. Uitdaging is echter dat ze pas in Abu Dhabi de tekeningen krijgen. Wel krijgen ze vooraf de materialenlijst en een vergelijkbaar proefproject. “Daar kunnen we niet op wachten”, aldus Bas van Swigchem. “Er komt een moodboard te hangen in de gang van AOC Oost. Iedere docent en leerling kan daarop zijn bijdrage leveren door alle ingevingen en gedachten die opkomen bij Arabische tuinen en beplantingen, meer specifiek nog gericht op Abu Dhabi en/of Arabische Emiraten te visualiseren. Zij hangen dit dan op het bord. Binnenkort gaat het team met het bord als inspiratiebron het trainingsschema opstellen.”

Foto Team WS 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel ontwerper onderdeel Landscape Gardening

Via de website van WorldSkills kunt u het artikel van Kamelia Bin Zaal lezen. Zij is de ontwerper van de wedstrijdopdracht voor het onderdeel Landscape Gardening voor de WorldSkills 2017. Hieronder kunt u het filmpje bekijken.

  

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten