Opdrachtgevers:

Achtste Tuinenfestival Appeltern vol symboliek

Achtste Tuinenfestival Appeltern vol symboliek

vrijdag 2 juni 2017

Achtste Tuinenfestival Appeltern vol symboliek

Zaterdag 20 mei opende, met stralend weer en onder het genot van een hapje en een drankje, een nieuwe editie van het Tuinenfestival Appeltern. Deze achtste aflevering heeft als thema het begrip ‘Gevangen’. 

 

Op verschillende manieren hebben de geselecteerde ontwerpers dit uitgewerkt. Men kan opgesloten zitten in een sociale gevangenis, of in zichzelf, in de eigen schaamte, of in andere belemmeringen die een mens tegenhouden om zich vrij te voelen en zichzelf te ontwikkelen. Dat dit uitgerekend in een tuinenwereld tot uitdrukking komt, is bijzonder. Het levert verschillende unieke en kunstzinnige tuinen op, die doen denken aan artistieke installaties. Het 350-koppige publiek reageerde dan ook zeer enthousiast en bleef lang napraten en becommentariëren. 

 

Het gehele seizoen zullen de 8 creaties van Nienke Plantinga, Angelique Nossent, Sjaak Willemstein,  Laura Knoops, Jan-Hein Moors, Connie Ettema, Caroline Thomas en Evelien Beukema te zien zijn in De Tuinen van Appeltern.

 


Workshop
De kracht en eenheid van deze 8 ontwerpers is misschien wel het gevolg van een samenwerking die begon in een workshop waarin is gewerkt aan de totstandkoming van deze ontwerpen en waarin men tegelijkertijd elkaar heeft leren kennen en appreciëren.

Daarom staan deze zomer twee nieuwe sessies van zo’n workshop op de agenda. Intekenen kan voor 3 en 12 juli óf voor 1 en 8 augustus. De kosten hieraan verbonden bedragen 50 euro (exclusief btw) voor beide dagen. Lunch is hierbij inbegrepen.

De deelnemers aan deze workshops, worden opgeroepen om in september 2017 aan de definitieve selectiedag voor het Tuinenfestival deel te nemen.

Aanmelden kan via de website van de Tuinen van Appeltern. Heeft u vragen, neemt u dan contact op met Marian Drost via telefoonnummer (0487) 57 92 02.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten