Opdrachtgevers:

Branchevereniging VHG reikt certificaten ‘excellente school - excellente leerbedrijven’ uit

Branchevereniging VHG reikt certificaten ‘excellente school - excellente leerbedrijven’ uit

donderdag 14 september 2017

Branchevereniging VHG reikt certificaten ‘excellente school - excellente leerbedrijven’ uit

Afgelopen dinsdag heeft Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG, het certificaat uitgereikt aan een school die in haar ogen excellent samenwerkt met het groene bedrijfsleven. Het certificaat was voor het Wellantcollege in Houten. Ook de betrokken groenbedrijven ontvingen een certificaat.

Het Wellantcollege werkt met een aantal groenbedrijven samen in het programma ‘excellente scholen - excellente leerbedrijven’, dat Branchevereniging VHG samen met enkele AOC’s heeft opgezet. In dit programma beoordelen scholen en bedrijven samen het lesprogramma. Bedrijven (leden van VHG) vullen delen van het programma in, verzorgen stages van hoge kwaliteit en bieden bedrijfsstages aan docenten. Doel is om het groene  mbo-onderwijs beter én aantrekkelijker te maken.

Excellente school
Het Wellantcollege ontving het certificaat ‘Excellente school’ voor de intensieve samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de verrijking van het lesprogramma door gastlessen. Ook heeft de school gerichte aandacht voor de professionalisering van docenten, die door een docentenstage en intensieve contacten met het bedrijfsleven met beide benen in de sector staan. Verder waardeert VHG de inzet bij de BeroepsPraktijkVorming, waarin leerlingen aan gerichte opdrachten werken en goed begeleid worden.

Excellente leerbedrijven
De bedrijven ontvingen het certificaat ‘Excellent leerbedrijf’ voor hun inspanningen om in nauwe samenwerking met de school excellent onderwijs te verzorgen. Zo organiseren zij gastlessen als onderdeel van het lesprogramma en bieden ze verdiepende gastlessen voor leerlingen die zich in bepaalde thema’s verder willen verdiepen. Daarnaast bieden ze bedrijfsstages aan docenten voor het verrijken van hun actuele kennis en zetten ze zich in voor een goede invulling van en begeleiding tijdens de BeroepsPraktijkVorming.

Ook drie andere scholen komen in aanmerking voor dit certificaat. Dit zijn Helicon Nijmegen, Aeres in Velp en AOC Oost Almelo. Deze scholen hebben hun certificaat al ontvangen of ontvangen dat op korte termijn.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten