Opdrachtgevers:

De Kunst van het Scheppen wint Tuin van het Jaar 2017

De Kunst van het Scheppen wint Tuin van het Jaar 2017

maandag 20 februari 2017

De Kunst van het Scheppen wint Tuin van het Jaar 2017

 

 

 

 

 

De Kunst van het Scheppen wint Tuin van het Jaar 2017 met uitbundige bosvillatuin
………een grootse midden-in-het-bos-tuin

De inzending van de uitbundige bosvillatuin van De Kunst van het Scheppen is zaterdag 18 februari tijdens VHG Vakmiddag op TuinIdee in ’s-Hertogenbosch uitgeroepen tot Tuin van het Jaar 2017. Eigenaar Kees van Grootheest ontving de prijs uit handen van VHG-directeur Egbert Roozen. 

“Als jong bedrijf hebben we de nominatie al als een aanmoedigingsprijs ervaren" aldus Van Grootheest. "Daarom is het voor ons erg bijzonder dat we de vakjuryprijs hebben mogen winnen! Ik ben vooral dankbaar dat een opdrachtgever ons als jonge ondernemers met deze opdracht veel ruimte heeft gegeven. En dat we ons daarin hebben mogen bewijzen.” 

Eindoordeel
De jury is onder de indruk van hoe deze jonge groenondernemer dit ambitieuze project heeft gerealiseerd. De veelbelovende hovenier heeft zowel het ontwerp als de aanleg en het onderhoud voor zijn rekening genomen. Het ontwerp is creatief en er is balans en harmonie tussen het groen en de niet-levende elementen. Het is een tuin met veel beleving in kleur en bloei. Het vakmanschap blijkt ook uit het uitstekende onderhoud: de tuin is echt ‘juryklaar’.

“De ontwerper is erin geslaagd om de wens van de opdrachtgever goed gestalte te geven: creëer een tuin met veel privacy en zorg ervoor dat de zeer grote villa opgaat in de bosrijke omgeving. Het woweffect begon bij de entree van de voortuin, Deze grootse midden-in-het-bos-tuin nodigt het gezin beslist uit tot ‘lekker leven’ met veel privacy, te midden van het groen en met veel tuinbeleving. De verscheidenheid aan volwassen beplanting als overgang naar de bosrand, rond het gazon en bij de verschillende terrassen draagt daar met voldoende kleur en bloei aan bij,” aldus het juryrapport.

Publieksprijs
De vakjury heeft uit de zeven genomineerde tuinen Dé Tuin van het Jaar 2017 gekozen. Omdat elke genomineerde tuin gefotografeerd en gefilmd is, hebben tuinliefhebbers op Facebook hun favoriete inzending verkozen. Deze publieksprijs van de landelijke wedstrijd TvhJ 2017 gaat dit jaar naar De Groot Hoveniers met de daktuin met groene buitenkamer. Martijn de Groot: “We zijn er ontzettend trots op om de publieksprijs Tuin van het Jaar 2017 te mogen winnen! Het winnen van deze prijs voelt als een enorme waardering voor ons bedrijf en de mooie tuinen die we realiseren. Ook is het een mooie erkenning voor onze onlinemarketingafdeling.”

De zeven genomineerde inzendingen blonken dit jaar uit in diversiteit. Juist de variatie is inspirerend en leerzaam voor de beroepsgroep en tuinliefhebbers.

De genomineerde tuinen zijn:
• Royale weelderige bostuin Jaap Sterk Hoveniers, Jaap Sterk
• Uitbundige bosvillatuin De Kunst van het Scheppen, Kees van Grootheest
• Tuin met twee gezichten Koninklijke Ginkel Groep, Jorrit Zwart
• Moderne kijktuin met mooie plaatjes Allure Tuinen, Henk Zandee
• Daktuin met groene buitenkamer De Groot Hoveniers, Martijn de Groot
• Verrassende kleurrijke tuinkamer Fokker hoveniersbedrijf, Arjan Fokker
• Compacte stadstuin Hoveniersbedrijf Guy Wolfs, Mathijs Wolfs

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten