Opdrachtgevers:

Drie genomineerden Boomproject van het Jaar 2017

Drie genomineerden Boomproject van het Jaar 2017

dinsdag 11 juli 2017

Drie genomineerden Boomproject van het Jaar 2017

Na een bezoek aan de onlangs geselecteerde projecten heeft de vakjury drie inzenders genomineerd voor de tweede editie van de landelijke competitie Boomproject van het Jaar‘. Eén van deze drie wordt in september tijdens de Dag van de Openbare Ruimte uitgeroepen tot de uiteindelijke winnaar. Deze drie boomprojecten hebben elk op eigen wijze een positief effect op de omgeving en de ruimtebeleving door de gebruikers.

Genomineerden
De vakjury heeft de volgende inzendingen genomineerd als kanshebbers:

• Bomencarré Centrumeiland IJburg, Nationale Bomenbank BV
Het Witte Lint, N348 tussen Zutphen en Eefde, Boomkwekerij Udenhout
Het Maanplein in het Maankwartier Heerlen, TGS – Tree Ground Solutions

De jury heeft de projecten met veel belangstelling bekeken en beoordeeld. Het zijn stuk voor stuk aansprekende voorbeelden van boomprojecten die ieder op een eigen wijze groene waarde toevoegen aan de omgeving. Het zijn good practices voor de bomensector en voor de markt. Telkens wordt de specialistische vakkennis van een boomspecialist weerspiegeld in de kwaliteit van het project, zoals in het ontwerp, de technische installatie (of juist het kunnen vermijden daarvan), de boomkeuze, de aanleg en het onderhoud.

Criteria vakjury
De vakjury heeft elk project beoordeeld op vooraf vastgestelde aspecten: innovatie en originaliteit, architectuur (ontwerp, beeldkwaliteit, gebruikswaarde, materiaalgebruik, functionaliteit), beplanting (duurzaamheid, bijdrage ecosysteem, soortkeuze) en uiteraard vakmanschap (kwaliteit, onderhoud). Ook de taakverdeling en relatie met de opdrachtgever is meegenomen in de beoordeling, omdat boomprojecten vaak een samenspel zijn van verschillende partijen.

Winnaar
Uit deze drie genomineerde inzendingen kiest de vakjury de winnaar: het Boomproject van het Jaar 2017. De prijsuitreiking vindt plaats in september, tijdens de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht. De genomineerde projecten worden dan ook uitgebreid gepresenteerd.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten