Opdrachtgevers:

Europese subsidies voor groene projecten

Europese subsidies voor groene projecten

donderdag 23 februari 2017

Europese subsidies voor groene projecten

2017 begint met nieuwe kansen voor innovatieve ondernemers. De komende maanden komen er verschillende Europese subsidies beschikbaar. Subsidie voor kennisontwikkeling en innovatie, voor samenwerking op het gebied van duurzame energie en voor projecten over koolstofarme economie bijvoorbeeld. Deze en meer nieuwe mogelijkheden staan in de geactualiseerde Subsidiewijzer voor Groene Projecten

Kennisontwikkeling en innovatie in het mkb
Mkb-bedrijven in Groningen, Friesland en Drenthe kunnen tot 1 december 2017 EFRO-subsidie aanvragen voor kennisontwikkeling en innovatie. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerkingsproject over CO2-reductie. 

Samenwerking over de grens
In de grensregio’s met Duitsland is doorlopend INTERREG-subsidie beschikbaar voor samenwerking over de grens gericht op onder meer innovatie in het mkb en duurzame energie. Deze subsidie is voor 50%. Overheden en andere betrokken partijen dragen de andere helft bij. 

Projecten over koolstofarme economie
In Overijssel en Gelderland zijn er vijf verschillende EFRO-calls voor projecten over koolstofarme economie. Aanvraagmomenten verschillen met de vroegste opening op 1 maart 2017 en de laatste sluiting op 28 februari 2018. Met deze subsidie is eerder een park herontwikkeld, waarbij het vergroten van de natuurwaarde een belangrijk doel was.

Meer nieuwe mogelijkheden voor 2017 vindt u in de geactualiseerde Subsidiewijzer voor Groene Projecten. U vindt de documenten wanneer u bent ingelogd.

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arianne van der Meer van EU-Advice via het e-mailadres arianne.vandermeer@eu-advice.eu, of op het telefoonnummer 06 193 080 65.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten