Opdrachtgevers:

Gezocht: voorbeelden van groene speelpleinen bij kinderopvangcentra

Gezocht: voorbeelden van groene speelpleinen bij kinderopvangcentra

donderdag 9 februari 2017

Gezocht: voorbeelden van groene speelpleinen bij kinderopvangcentra

Groene schoolpleinen staan op dit moment volop in de belangstelling. Steeds meer scholen leggen zo’n plein aan vanwege de positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen. Het handboek Groene Schoolpleinen, dat VHG in 2015 heeft uitgebracht, wordt hierbij vaak als handvat gebruikt. De Stichting Groen Cement wil graag eenzelfde ontwikkeling tot stand brengen in de kinderopvang. Zo heeft de stichting een stap-voor-stap handleiding opgezet en een kwaliteitsmerk. U leest hier meer over in de komende editie van het VHG-Magazine. Voor dit nieuw initiatief is VHG op zoek naar mooie voorbeelden van groene speelpleinen bij kinderopvangcentra. 

In samenwerking met IVN, Jantje Beton en Branchevereniging VHG wil Groen Cement een aantal acties gaan opzetten om nog meer groene speelpleinen in de kinderopvang te realiseren. Eén van de ideeën is, in de aanloop van de verkiezingen voor de Tweede Kamer, een brief naar alle politieke partijen te sturen en hierin te pleiten voor meer mogelijkheden voor kinderen om te spelen in het groen. Daarnaast wordt gekeken wie zich ook als samenwerkingspartner aan dit doel zou willen verbinden en daarmee de ontwikkeling van nog meer groene speelplaatsen kan versterken.

Mooie voorbeelden
Ongetwijfeld zijn er al mooie voorbeelden van groene speelpleinen bij kinderopvangcentra. We zouden deze graag laten zien als best practice en inspiratiebron. Een uitgelezen kans voor hoveniers om te tonen wat zij aan kennis en ervaring in huis hebben bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van groene speelpleinen. Heeft u zo’n mooi voorbeeld specifiek in de kinderopvang? Laat dit dan weten aan Egbert Roozen via e.roozen@vhg.org. Alvast dank voor uw medewerking!

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten