Opdrachtgevers:

Groen Manifest aangeboden in Den Haag

Groen Manifest aangeboden in Den Haag

woensdag 17 mei 2017

Groen Manifest aangeboden in Den Haag

Groene Coalitie pleit voor meer groene kinderopvang en scholen

Op 16 mei was het de dag van de Groene Kinderopvang. In Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag werd het Groene Manifest, waarin gepleit wordt voor meer groene speelpleinen bij de kinderopvang en groene schoolpleinen bij basisscholen, ondertekend door de stichting Groen Cement, Branchevereniging VHG (de branchevereniging voor ondernemers in het groen), Springzaad en het vaktijdschrift Kinderopvang. Daarmee willen zij het komende kabinet oproepen tot voortdurende en structurele aandacht in de kinderopvang en op de basisschool voor natuurbeleving en vrij buitenspel in een natuurlijke omgeving.

De initiatiefnemers presenteerden het manifest aan Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van Groen Links. Ook haar partijgenoot en collega-Kamerlid Lisa Westerveld was hierbij aanwezig. Mevrouw Kröger gaf aan dat haar partij dit thema heel belangrijk vindt en zich er hard voor zal maken. De komende periode zullen nog meer organisaties het manifest ondertekenen.

Groene volwassenen
Natuur is belangrijk voor alle kinderen. Natuurbeleving en vrij buitenspel in een natuurlijke omgeving is goed voor het welzijn van kinderen. Het draagt bij aan de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden. Een uitdagende groene omgeving prikkelt de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. ‘Groene kinderen worden groene volwassenen’, zo luidt de kernboodschap van het manifest. Wie op jonge leeftijd in contact is met de natuur zal er later goed voor willen zorgen en sneller kiezen voor een duurzamere leefstijl en gezonder voedingspatroon.

Brede oproep
De ondertekenaars van het manifest richten zich niet alleen tot de politiek, maar ook tot beleidsmakers, kinderopvangorganisaties, scholen, de GGD, de opleidingen voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten, de NME-sector en ouders om mee te werken aan deze groene verandering.

Foto bij persbericht Manifest Groene Kinderopvang

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten