Opdrachtgevers:

GrownDownTown Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2017

GrownDownTown Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2017

vrijdag 3 februari 2017

GrownDownTown Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2017

Met het innovatieve groenproject bij Joolz in Amsterdam heeft GrownDownTown de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2017 (IvhJ)  gewonnen.
VHG-directeur Egbert Roozen reikte in het Maaspoort Theater in Venlo de prijs uit aan Philip van Traa, tijdens de feestelijke en drukbezochte afsluiting van het inspirerende congres Buildin’Green 2017. 

Gedurfde groene inrichting
GrownDownTown wint de wedstrijd IvhJ 2017 met de drie inspirerende, innovatief aangelegde kassen in het bedrijfspand van Joolz in Amsterdam Noord. ‘De samenwerking tussen opdrachtgever, binnenhuisarchitect en groenondernemer heeft geleid tot een hippe groene werkplek in een oude fabriekshal op een non-locatie. De drie groene kassen, de innovatieve, duurzame watervoorziening en de ruimte voor het experiment in het gehele groenproject maken het een prachtig voorbeeld van interieurbeplanting 2.0. Zeker als je beseft hoe groot de uitdaging is om zulke hoge beplanting vanaf zo’n lastige ondergrond te laten groeien. “Als binnengroen hier kan, kan het overal”, concludeert een jurylid. Dit project is zeer inspirerend en vormt een stimulans voor een gedurfde groene inrichting van alle gebouwen die nu en in de toekomst om een herbestemming vragen!’ Zo luidt het eindoordeel van de jury in het juryrapport. 

Criteria
Naast vaktechnische criteria let de jury ook op de samenhang tussen (binnen)groen, functionaliteit en meerwaarde voor de omgeving: ‘groen’ gaat zowel over welzijn en gezondheid, als over duurzaam en groen bouwen. Daarmee sluit dit project haarfijn aan op de centrale vraag van Buildin’green 2017: hoe kunnen we opdrachtgevers en architecten, die duurzaam en circulair bouwen beter informeren over de belangrijke rol van levend groen bij hun circulaire en duurzame gebouwen? En andersom, hoe kan de interieurbeplanter aanhaken in de wereld van circulair bouwen en de bijbehorende nieuwe denkwijzen van opdrachtgevers.

Samen echt innoveren
De vakjury benadrukt dat GrownDownTown winst wist te behalen, omdat de interieurbeplanter al in de ontwerpfase betrokken was bij het project. Dit geldt ook voor de genomineerde projecten Lely Campus in Maassluis door Van Ginkel Interieurbeplanting B.V. en AQUAradius in Hoofddorp door Roessink Interieurbeplanting.

De winnaar laat daarnaast óók zien dat het ‘werkt’ om sterk buiten de gebaande paden te denken. GrownDownTown toont het lef om te experimenteren (en te leren) en geeft daarmee de gehele sector een impuls om echt te innoveren.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten