Opdrachtgevers:

Hoveniers snoeien voor leven

Hoveniers snoeien voor leven

maandag 3 april 2017

Hoveniers snoeien voor leven

Ook dit jaar inzamelactie taxussnoeisel

Branchevereniging VHG zet deze zomer opnieuw een inzamelingsactie op voor snoeiafval van taxus. Uit het snoeiafval van de Taxus baccata wordt namelijk een stof gewonnen die waardevol is voor de bereiding van medicijnen tegen kanker. Net als vorig jaar gebeurt dat onder het motto: ‘VHG-hoveniers snoeien voor leven’.

De inzamelactie voor taxussnoeisel gaat in het voorjaar van start. Het feitelijke snoeiwerk en het inzamelen van het snoeisel vindt plaats vanaf juni en kan – afhankelijk van het weer – doorlopen tot in september. Het snoeisel moet zo snel mogelijk nadat het is gesnoeid worden verwerkt, omwille van het behoud van de werkzame stoffen. Daarbij gaat het om jonge takjes, alleen het éénjarige snoeisel bevat Baccatine 3. Dertig meter heg levert één kubieke meter jong snoeisel op, dat is genoeg voor één chemotherapie sessie.

VHG-leden kunnen tuinbezitters aanbieden hun Taxushaag te komen snoeien. Het snoeiafval wordt vervolgens verzameld. Elke ingezamelde kilo snoeiafval levert een geldbedrag op. De deelnemende hovenier mag zelf bepalen bij welke inzamelingsorganisatie hij het snoeiafval aanbiedt, bijvoorbeeld bij ‘Taxus voor Hoop’ (voorheen ‘Vergroot de Hoop’) of de ‘Taxustaxi’. Ook is hij vrij in de keuze van het goede doel waaraan hij de opbrengst schenkt, mits dit maar verband houdt met de strijd tegen kanker. Vorig jaar zamelden de deelnemende VHG-hoveniers meer dan 255 kuub snoeisel in, goed voor evenzovele chemokuren.

Publiciteit
VHG ondersteunt de leden met communicatiemiddelen die de hoveniers in hun eigen regio kunnen inzetten om hun deelname tot een succes te maken. De actie is gericht op de consument en op zakelijke opdrachtgevers.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten