Opdrachtgevers:

Klimaatadaptieve inspiratietuin op Tuinidee 2018

Klimaatadaptieve inspiratietuin op Tuinidee 2018

donderdag 4 januari 2018

Klimaatadaptieve inspiratietuin op Tuinidee 2018

Het klimaat is een actueel onderwerp waar iedereen mee te maken heeft. Daarom wil Wim Lips, ontwerper van Tuinidee 2018, een klimaatadaptieve tuin realiseren op Tuinidee 2018 (Den Bosch, 22 t/m 25 februari). Er worden deelnemers gezocht voor deze tuin. 
Kennismaken met duurzaam inzetbare elementen
Met deze tuin kunnen consumenten, vastgoedeigenaren en investeerders kennismaken met duurzaam inzetbare elementen voor weersextremen zoals langdurige droogte en hevige regenval. Organisaties als het waterschap Aa en Maas, gemeente Den Bosch en Operatie Steenbreek hebben zich reeds bij dit initiatief aangesloten. Doel is het realiseren van een eigen platform en het tot stand brengen van een verzamelplein voor duurzaam inzetbare elementen. Gebleken is al dat hier in de markt voldoende draagvlak voor is en dat dit nog toeneemt.

Een permanente tuin
Na afloop van de beurs wordt een soortgelijke tuin gerealiseerd op het inspiratiecentrum van LipsGroen te Nistelrode, waar de materialen die uit de beurstuin komen opnieuw kunnen worden toegepast. De tuin op het terrein van LipsGroen biedt gedurende het hele jaar een presentatie van materialen die toepasbaar zijn in de klimaatadaptieve tuin. Op gezette tijden is deze tuin toegankelijk voor publiek. Er wordt gedacht aan het organiseren van zeven of acht events per jaar, gerelateerd aan klimaatadaptieve tuinen.

Deelnemers gezocht
Als professioneel lid van VHG zoekt Wim Lips nu participanten onder VHG-leden voor het realiseren van deze tuin op Tuinidee 2018. Deelnemen kan in de vorm van het leveren en/of verwerken van materialen, arbeid of op enig andere passende wijze. Natuurlijk is er de mogelijkheid voor het plaatsen van uw bedrijfsnaam en/of bemensing van de stand voor het geven van toelichting. Bent u geïnteresseerd, neem dan vóór 11 januari  contact op met rick@lipsgroen.nl

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten