Opdrachtgevers:

Koninklijke Ginkel Groep dubbele winnaar competitie Zwemvijver van het Jaar 2017

Koninklijke Ginkel Groep dubbele winnaar competitie Zwemvijver van het Jaar 2017

maandag 20 februari 2017

Koninklijke Ginkel Groep dubbele winnaar competitie Zwemvijver van het Jaar 2017

Op zaterdag 18 februari zijn tijdens VHG Vakmiddag op TuinIdee in ’s-Hertogenbosch de prijzen uitgereikt aan de winnaar van de Zwemvijver van het Jaar 2017 competitie. De Koninklijke Ginkel Groep kreeg zowel de prijs voor de beste Zwemvijver als het beste  Natuurlijke Zwembad in het particuliere segment.

Jorrit Zwart van de Koninklijke Ginkel Groep: “Dit jaar vond ik de concurrentie groot met allemaal mooie projecten van serieuze partijen. Het is erg leuk om dan te winnen; twee keer zelfs! Een groot compliment aan ons zwemvijverteam die dit bad en deze zwemvijver gemaakt hebben.” 

Particuliere zwemvijvers
De Koninklijke Ginkel Groep wint in de categorie particuliere Zwemvijvers met de inzending Zwemvijver in familietuin. De jury is vooral enthousiast over de uitstekende inpassing van de zwemvijver. Hierbij is heel goed rekening gehouden met hoogteverschillen en bestaande bomen. “Het is heel knap hoe de samenhang is bereikt,”stelt het juryrapport: “Het mooie ontwerp en de vakkundige uitvoering maken dat het hele gezin alle ruimte krijgt om vaak en lang te genieten van deze zwemvijver. De ‘geconstrueerde natuur’ is in alle opzichten van hoge kwaliteit. Het ontwerp is goed doordacht en past perfect bij de wens van de klant. De techniek is uitstekend uitgevoerd en de waterkwaliteit is daardoor ook goed. De natuurbeleving van deze zwemvijver met saunabarrel is dagelijks gegarandeerd in alle seizoenen. En dankzij de subtiele verlichting is de zwemvijver ook ’s avonds een plaatje.”

Particuliere Natuurlijke Zwembaden
Het Stijlvol Natuurzwembad van de Koninklijke Ginkel Groep wint in de categorie Particuliere Natuurlijke Zwembaden. “Deze inzending springt eruit vanwege de gewaagdheid van de eenvoud in het ontwerp. De heldere strakke belijning en de aansluiting van het gazon met het water geven rust. Het stijlvolle langwerpige zwembad is – als een ‘modern Versailles’ – een mooi en prachtig gerealiseerd aandachtspunt in het royale groenvlak van het gazon en het omringende groen van de lommerrijke tuin. Daarnaast zorgen de keuze voor een eenvoudig maar effectief filter, waterzuivering en de vakkundige realisatie, dagelijks voor een uitstekende waterkwaliteit in een schoon zwembad.” Zo luidt het eindoordeel van de jury in het juryrapport. 

Hoge kwaliteit
De jury beoordeelt de geanonimiseerde inzendingen op ontwerp, vakmanschap, techniek, waterwaarden en natuurwaarden. Alle negen genomineerde inzendingen zijn mooi ontworpen en technisch goed aangelegde projecten: stuk voor stuk visitekaartjes voor de branche. De vakjury vond het dan ook niet eenvoudig om een winnaar per categorie te kiezen.

De genomineerde Particuliere Zwemvijvers zijn van:
• de Lingebrug hoveniers, Ochten 
• Verhoeve Groen, Jirnsum 
• Koninklijke Ginkel Groep
• LilyPond, Wageningen 
• Trendvijvers, Overloon 

De genomineerde Particuliere Natuurlijke Zwembaden zijn van:  
• Bruggeman hoveniers I ontwerpers, Heerde
• Hoveniersbedrijf Giel van der Palen, Eindhoven 
• LilyPond, Wageningen 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten