Opdrachtgevers:

Laat u informeren over de wijzigingen in de Arbeidsomstandighedenwet

Laat u informeren over de wijzigingen in de Arbeidsomstandighedenwet

donderdag 20 juli 2017

Laat u informeren over de wijzigingen in de Arbeidsomstandighedenwet

Per 1 juli is de Arbeidsomstandighedenwet gewijzigd. Het doel van de wetswijziging is om werkgevers en werknemers méér te betrekken bij de vorm en inhoud van de arbeidsomstandigheden in het bedrijf. Alle reden om u dus goed te laten informeren. Daarom organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met onder meer de Inspectie SZW in het najaar een vijftal regionale voorlichtingsbijeenkomsten. 

Als werkgever bent u wettelijk verplicht een basiscontract voor arbodienstverlening af te sluiten. Daarbij gaat het onder meer om het contracteren van deskundige ondersteuning. Eén van die deskundigen is de bedrijfsarts. Deze krijgt, meer dan tot nu toe, een centrale positie bij de verzuimbegeleiding.

In het Arbeidsomstandighedenbesluit wordt ook de second opinion geregeld. In welke gevallen kan een second opinion worden gevraagd? Is er dan een vrije keuze uit bedrijfsartsen mogelijk? Is er een vrije toegang? En wat is het onderscheid met het deskundigenoordeel van het UWV? Er zijn méér wijzigingen. De aanstelling van de preventiemedewerker moet anders worden geregeld. En de Inspectie SZW gaat bij haar inspecties toezien op de naleving van de verplichting tot het sluiten van het basiscontract en de daaruit voortvloeiende verplichtingen.

De voorlichtingsbijeenkomsten worden gehouden in Etten-Leur (28 september), Oosterbeek (11 oktober), Den Haag (17 oktober), Oranjewoud (19 oktober) en Herkenbosch (25 oktober). Het programma begint om 15.30 uur en duurt tot 18.00 uur. Voor VHG-leden is deze bijeenkomst gratis. Voor niet-leden bedraagt de toegang bedraagt € 55,- exclusief 21% btw.

Klik hier voor méér informatie.

VHG-leden kunnen zich hier aanmelden (gratis)

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten