Opdrachtgevers:

Nederlands team Tuinaanleg wint medaille voor excellent vakmanschap tijdens EuroSkills 2016

Nederlands team Tuinaanleg wint medaille voor excellent vakmanschap tijdens EuroSkills 2016

maandag 5 december 2016

Nederlands team Tuinaanleg wint medaille voor excellent vakmanschap tijdens EuroSkills 2016

Jacco van Aert en Robbert de Visser hebben tijdens EuroSkills 2016 in het Zweedse Göteborg bij het onderdeel Tuinaanleg met een zevende plaats en 504 punten een medaille voor excellent vakmanschap verdiend. Er deden in totaal elf teams mee aan dit onderdeel. De gouden medaille bij Tuinaanleg ging naar het Verenigd Koninkrijk. Het zilver was voor Oostenrijk en het brons voor Denemarken. Aan EuroSkills 2016 namen 493 kandidaten uit 35 landen deel. Er werden bijna 75.000 bezoekers geteld.

 ”Bij Tuinaanleg was er een heel sterk deelnemersveld en de opdracht was lastig. De jongens moesten werken met voor hen lastige materialen en ze hebben enorm hun best gedaan”, zegt hun expert Bas van Swigchem.

Team Nederland won twee gouden, vier zilveren en twee bronzen medailles. Ons land verdiende acht medailles voor excellent vakmanschap. Tijdens de sluitingsceremonie in Gotenburg werden in 35 beroepen medailles uitgereikt. Kijk hoe alle 39 Nederlandse deelnemers hebben gepresteerd op www.euroskills-team.nl/uitslagen. Team Nederland komt maandagavond terug in ons land. De volgende EuroSkills wedstrijden vinden in 2018 plaats in Boedapest. 

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2017
Deelname aan vakwedstrijden is voor de kandidaten een onvergetelijke ervaring en draagt bij aan een glansrijke carrière. In 2017 kunnen mbo-kandidaten uit de groene sector zich tijdens TuinIdee in ’s Hertogenbosch kwalificeren voor het volgende internationale evenement: WorldSkills 2017, dat wordt gehouden in Abu Dhabi.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten