Opdrachtgevers:

Nederlandse inzending valt dubbel in de prijzen bij EILO Award 2017

Nederlandse inzending valt dubbel in de prijzen bij EILO Award 2017

donderdag 22 juni 2017

Nederlandse inzending valt dubbel in de prijzen bij EILO Award 2017

De EILO Awards voor de beste Interieurbeplantingsprojecten in Europa zijn gewonnen door interieurbeplanters uit Zwitserland, Canada en Nederland. Dat bleek afgelopen dinsdag tijdens het World Green Infrastructure Congress in Berlijn, een grootschalig internationaal congres over interieurbeplanting en dak- en gevelgroen. De Nederlandse inzending won bovendien ook de publieksprijs.

Voor de EILO Best Interior Landscaping Project Awards waren maar liefst 21 zeer diverse en inspirerende projecten uit 10 landen genomineerd. Een jury bepaalde de winnaars in 3 categorieën: ‘Stand Alone’, ‘Plant Wall’ and ‘Interior Landscaping’. In de categorie ‘Stand alone’ werd ‘Pendularis’, een project van Creaplant uit Zwitserland uitgeroepen tot winnaar. De jury vond de drijvende binnentuin zeer innovatief en creatief. In de categorie ‘Plant Wall’ won Envirozone uit Canada de eerste prijs met de creatie ‘Telecon’. “Een zeer aantrekkelijke combinatie van natuurlijke materialen  en planten die past in de architectuur”, aldus het juryrapport.

Nederlandse inzending dubbel in de prijzen
Het project ‘Agio is sustainable and green’ van De Klerk Bloemsierkunst en Interieurbeplanting uit Eindhoven viel tweemaal in de prijzen. Zo koos de jury dit project als winnaar in de categorie ‘Interior Landscaping’ vanwege het zeer aantrekkelijke groenconcept dat perfect aansluit bij de omgeving. De goede samenwerking tussen interieurarchitect en groenbedrijf komt hierin goed tot uiting. Ook bij het publiek viel deze inzending in goede aarde. Via een online stemming kozen zij dit project tot winnaar van de Public EILO Award 2017.

Over de Award
De EILO Best Interior Landscaping Project Award is een initiatief van de European Interior Landscaping Organization (EILO). EILO is de Europese koepelorganisatie van interieurbeplanters. Namens Nederland neemt Branchevereniging VHG deel. Met het organiseren van deze competitie wil EILO extra aandacht genereren voor interieurbeplanting. Tegelijkertijd betekent het een impuls voor de kwaliteit van de gehele branche. Om ook interieurbeplanters van kleinere projecten uit te dagen mee te doen werd de Award in de drie genoemde categorieën uitgereikt. Dit jaar lag de focus op innovatie in ontwerp en duurzaamheid.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten