Opdrachtgevers:

Nico Wissing haalt goud in Amerika

Nico Wissing haalt goud in Amerika

maandag 3 april 2017

Nico Wissing haalt goud in Amerika

Nico Wissing heeft maar liefst drie prijzen behaald met zijn inzending voor de Philadelphia Flower Show. Zo werd hij door de jury van de Pennsylvania Horticultural Society bekroond met een gouden medaille voor zijn unieke ontwerp en keuze voor de beplanting. Ook was de gouden American Horticultural Society Environmental Award voor Wissing. Daarnaast won hij, met slechts één punt verschil van de winnaar, een zilveren schaal voor de beste tuin van de Philadelphia Flower Show. 

De Philadelphia Flower Show is de oudste en grootste indoor bloemenshow ter wereld en trekt jaarlijks ca. 270.000 bezoekers. Dit jaar was het thema van de show “Holland: Flowering the World”.

Wissing, mede-eigenaar van Green en NL Greenlabel gooide hij hoge ogen met zijn tuin: ‘Reconnection: Verweven met de natuur’. Een leefomgeving waarbij de voordelen van de natuur en duurzame materialen vervlochten zijn met functionaliteit en het welbevinden van de mens. De harde scheidslijn tussen natuur en de gemaakte tuin is hierin vervaagd en gaan langzaam in elkaar over.

Het hemelwater is in deze tuin de bron voor alles wat leeft. De combinatie van in het wild voorkomende beplanting als kantbloem, mos, varens, toorts en katjeswilgen, met gekweekte soorten als gaura, lupine, kaukasische vergeet-mij-niet, dwergdistel,  ezelsoor, lis, sneeuwklokjes, scilla en hyacinten, maken de tuin verrassend kleurrijk en geurend maar geeft het ontwerp ook een besloten uitstraling. 


Een met de hand geweven wilgentenen element slingert zich door de gehele tuin en baant zich een weg door het groen en verandert van functionaliteit door afwisselend als krul, bankje, hangmat of luifel te fungeren. Een groot vogelnest aan de rand van een kabbelend beekje zorgt voor een heerlijke plek om tussen al het moois weg te dromen. De 4 kleurige vlonder van gebogen houten delen in combinatie met beplanting als liriope, scilla en hyacinten maken het geheel echt eigentijds ecodesign.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten