Opdrachtgevers:

Ook dit jaar weer inzamelactie taxussnoeisel

Ook dit jaar weer inzamelactie taxussnoeisel

donderdag 30 maart 2017

Ook dit jaar weer inzamelactie taxussnoeisel

‘VHG-hoveniers snoeien voor leven’. Onder die titel komt Branchevereniging VHG ook dit jaar weer in actie voor de strijd tegen kanker. Snoeit u ook weer mee? U steunt hiermee niet alleen een heel goed doel, maar laat ook op een positieve manier uw maatschappelijke betrokkenheid zien. 

Jonge scheuten van de Taxus baccata leveren baccatine. Dat is een onmisbare grondstof voor de behandeling van kanker. Eén kubieke meter taxussnoeisel is voldoende voor één chemotherapie. Vorig jaar namen ruim 100 VHG-hoveniers deel. Zij zorgden ervoor dat er meer dan 255 kubieke meter aan taxussnoeisel is ingezameld. Daarmee konden evenzovele chemotherapieën worden geproduceerd.

Doet u mee?
Doet u mee aan de actie? In de periode juni tot en met augustus kunt u taxushagen snoeien en de kostbare jonge scheuten naar inzamelpunten in uw regio brengen. Nieuw dit jaar is dat u zelf kunt kiezen bij welke organisatie u het snoeisel aanbiedt. ‘Taxus voor Hoop’ bijvoorbeeld (voorheen ‘Vergroot de Hoop’) of de ‘Taxustaxi’. Ook mag u zelf bepalen aan welk doel u de opbrengst schenkt, mits dit maar verband houdt met de strijd tegen kanker. 

Publiciteit
VHG ondersteunt u met informatie en materiaal dat u kunt inzetten voor publiciteit in uw regio. Lees hier meer over deze actie.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten