Opdrachtgevers:

Overijssel presenteert koersdocument Natuur voor Elkaar

Overijssel presenteert koersdocument Natuur voor Elkaar

donderdag 17 augustus 2017

Overijssel presenteert koersdocument Natuur voor Elkaar

Gedeputeerde Hester Maij van de Provincie Overijssel heeft op 11 juli het koersdocument Natuur voor Elkaar naar de Provinciale Staten gestuurd. Het document wordt in september besproken in de Commissie Landbouw en Natuur. De ambities vanuit het koersdocument zullen, na goedkeuring door de Staten, onderdeel gaan uitmaken van de provinciaal beleid. Branchevereniging VHG heeft, samen met diverse andere organisaties, meegewerkt aan de totstandkoming van het koersdocument. Bekijk het resultaat en laat ons uw reactie weten.

Groen in de bebouwde omgeving is één van de belangrijke thema’s, waaraan diverse concrete acties zijn gekoppeld. Het gaat bijvoorbeeld om de groenbeleving van kinderen in het onderwijs te bevorderen door het aanleggen van groene schoolpleinen en speelnatuur. Probleemplekken op het gebied van ‘klimaatstress’ worden aangepakt met groene en blauwe oplossingen. Bedrijventerreinen worden vergroend. In de bouw en de infrastructuur moet meer natuurinclusief gewerkt gaan worden. De samenwerking tussen buurtinitiatieven, gemeente, woningbouwcorporaties en hoveniers wordt gestimuleerd door het opzetten van groencoöperaties.

De provincie wil deze acties in samenwerking met partners, waaronder VHG en de aangesloten leden, gaan realiseren. In september zullen daar verdere afspraken over worden gemaakt.    

Het koersdocument downloaden.

Meer weten over het koersdocument en de beschreven acties? Neem contact op met Egbert Roozen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten