Opdrachtgevers:

Platform Ontwerpers presenteert oplossingen voor klimaatbestendige buitenruimten in Arnhem

Platform Ontwerpers presenteert oplossingen voor klimaatbestendige buitenruimten in Arnhem

donderdag 23 maart 2017

Platform Ontwerpers presenteert oplossingen voor klimaatbestendige buitenruimten in Arnhem

De deelnemers van het Platform Ontwerpers presenteerden gisteren in Arnhem hun ideeën voor klimaatbestendige buitenruimten in een drietal wijken in deze stad. ‘Klimaatbestendig Ontwerpen’ is dit seizoen het thema binnen dit platform en de leden zijn aan de slag gegaan met concrete cases. De resultaten presenteerden zij aan wijkbewoners en vertegenwoordigers van de gemeente Arnhem, waaronder wethouder Ine van Burgsteden.

Met hun ideeën inspireren en motiveren de ontwerpers de wijkbewoners en de gemeente Arnhem voor meer groen in tuinen en de openbare ruimte. Daarmee wordt ook een bijdrage geleverd aan de problemen van wateroverlast na hevige stortbuien. Vooral de wijken Schaarsbergen en Lombok in Arnhem hebben daar mee te kampen. Voor de wijk Kronenburg-Vredenburg bedachten de ontwerpers groene oplossingen om hittestress te verminderen.

Nieuwe mogelijkheden
De bewoners en wethouder waren enthousiast over de aangedragen ideeën. “We zijn hier al bewust bezig met klimaatbestendigheid, maar deze presentaties brengen weer nieuwe mogelijkheden naar voren”, aldus wethouder Van Burgsteden. “De ambassadeurs uit de wijken kunnen hier zeker mee verder. Hier in Arnhem zijn de bewoners namelijk zelf verantwoordelijk voor de uitstraling van de wijk en de uitgaven van het beheerbudget. Als zij het ontwerp zien zitten, dan kunnen ze vervolgstappen zetten.”

Een bewoner die actief is in het platform ‘Arnhem Klimaatbestendig’ gaf na afloop aan graag met de ontwerpers verder te willen praten over de ideeën. 

In het VHG Magazine van april leest u meer over het seizoen Klimaatbestendig Ontwerpen van het Platform Ontwerpers.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten