Opdrachtgevers:

Presentatie Arboretumplan Floriade 2022

Presentatie Arboretumplan Floriade 2022

donderdag 9 maart 2017

Presentatie Arboretumplan Floriade 2022

Op donderdag 2 maart vond in Almere de presentatie plaats van het Arboretum, dat aangelegd gaat worden op het terrein waar in 2022 de Floriade zal plaatsvinden. Hoewel de opening van de wereldtuinbouwexpositie pas over vijf jaar is, zullen de eerste bomen dit najaar al de grond in  gaan. 

De Floriade wil dit graag samen realiseren met Stichting De Groene Stad, waarin onder andere LTO Vakgroep Bomen & Vaste Planten, Anthos en Branchevereniging VHG zijn vertegenwoordigd. Het Arboretum wordt het centrale onderdeel van de Floriade en heeft als thema ‘De Groene Stad’. Een groot aantal bomen, rozen, hagen, vaste planten, bollen en vele andere planten komt gesorteerd van de letters A tot en met Z - als in een letterbak - in het park te staan. Uniek is, dat het terrein na de Floriade 2022 een woonwijk wordt. Het streven is dat zelfs al tijdens de Floriade inwoners van Almere en een basisschool op het terrein gehuisvest zullen zijn.

Visitekaartje groenbranche
VHG-directeur Egbert Roozen gaf tijdens de bijeenkomst aan, dat de gehele groene inrichting van het Floriade-terrein als een visitekaartje van hoveniers en groenvoorzieners kan worden beschouwd. VHG-lid Douwe Snoek uit Grou onderstreepte de woorden van Roozen en riep zijn collega’s op de kansen, die de Floriade 2022 biedt, aan te grijpen. ‘Hier kunnen we de wereld laten zien waartoe onze beroepsgroep, onze groene sector in Nederland in staat is!’

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten