Opdrachtgevers:

VHG-lid De Groenmakers ontvangt PSO 30+ Certificaat van staatssecretaris Klijnsma

VHG-lid De Groenmakers ontvangt PSO 30+ Certificaat van staatssecretaris Klijnsma

woensdag 24 mei 2017

VHG-lid De Groenmakers ontvangt PSO 30+ Certificaat van staatssecretaris Klijnsma

Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft het PSO 30+ Certificaat uitgereikt aan VHG-lid De Groenmakers. De Groenmakers behoort daarmee tot een van de eerste organisaties die PSO 30+ gecertificeerd is. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jan van Ulst, directeur van De Groenmakers, is bijzonder blij met het certificaat: "Niet alleen overheidsinstanties, ook bedrijven vinden sociaal ondernemen steeds belangrijker. Door het gunnen van werk aan een PSO 30+ gecertificeerd bedrijf ontstaan meer banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn er trots op dat we zijn voorgedragen voor deze certificering. Dit betekent dat wij op een duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage leveren op het gebied van sociaal ondernemen en dat doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Door het PSO 30+ Certificaat zijn we als organisatie nu ook herkenbaar."

Positieve stimulans voor sociale ondernemingen
Publieke en private organisaties die opdrachten in de markt zetten vinden Sociaal Ondernemen steeds belangrijker. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar voldoen aan de 30% criteria. Door bewust werk te gunnen aan organisaties met zo'n certificaat, ontstaan ook nieuwe banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het is een initiatief van TNO, PSO-Nederland, Cedris, Vebego en Social Enterprise NL.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)
De PSO is het wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat De Groenmakers op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO organisaties niet alleen door in hun eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om socialer te ondernemen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten