Opdrachtgevers:

Vier Nederlandse inzendingen voor IOB Pondy Awards 2017

Vier Nederlandse inzendingen voor IOB Pondy Awards 2017

dinsdag 18 april 2017

Vier Nederlandse inzendingen voor IOB Pondy Awards 2017

Nederland neemt met vier inzendingen deel aan de IOB Pondy Awards 2017. De Internationale Organisation für Badegewässer (IOB) reikt deze internationale prijs iedere twee jaar uit aan de ontwerper(s) van een project. In de categorie Zwemvijvers zijn dat de inzendingen van LilyPond en Koninklijke Ginkel Groep. Ook in de categorie Natuurlijke Zwembaden dingt een project van Koninklijke Ginkel Groep mee, samen met een project van Bruggeman Hoveniers | Ontwerpers. De Pondy Awards worden uitgereikt tijdens het negende internationale zwemvijvercongres dat plaatsvindt op 15 en 16 november 2017 in Leeuwarden.

De inzendingen komen voort uit de Nederlandse competitie Zwemvijver van het Jaar, een verkiezing waarmee VHG Platform voor Natuurlijk Zwemvijver in 2015 in samenwerking met Branchevereniging VHG is begonnen. Doel hiervan is om zwemvijvers en natuurlijke zwembaden te promoten. Koninklijke Ginkel Groep won deze verkiezing in 2017 in zowel de categorie Zwemvijvers als Natuurlijke Zwembaden. LilyPond eindigde in 2016 als eerste in de categorie Zwemvijvers. Bruggeman Hoveniers | Ontwerpers werd dit jaar tweede in de categorie Natuurlijke Zwembaden.

Internationaal zwemvijvercongres
Organisator van het internationale zwemvijvercongres is de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB). VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater is lid van het IOB en is dit jaar gastheer aangezien het congres plaatsvindt in Leeuwarden. Het IOB-congres brengt gedurende twee dagen professionals uit de hele wereld bij elkaar. Inmiddels hebben zich al deelnemers van 15 verschillende nationaliteiten aangemeld. Alle congresdeelnemers kunnen rekenen op de diensten van tolken/vertalers. Tijdens lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten worden ervaringen en kennis gedeeld, onder andere uit onderzoek. Zo bevat het programma lezingen van internationaal gerenommeerde experts uit Nederland, de Duitstalige landen, Polen, Frankrijk en België.

Deelnemen
Het IOB Congres is interessant voor hoveniers, groenvoorzieners, tuin- en landschapsarchitecten, tuin- en landschapontwerpers en medewerkers van gemeenten. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de IOB Congres-website.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten