Opdrachtgevers:

Wat willen tuinbezitters nu écht?

Wat willen tuinbezitters nu écht?

maandag 31 oktober 2016

Wat willen tuinbezitters nu écht?

Mensen waarderen een groene omgeving, maar wat is hun eigen bijdrage daaraan? Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau, uitgevoerd door dr. Jeanet Kullberg, komt naar voren dat enerzijds de belangstelling voor tuinieren toeneemt, inclusief moestuinen, maar dat anderzijds de betontegels en het grint oprukken. Een groene omgeving maakt steeds vaker deel uit van de woonwensen van woningzoekenden. Over het algemeen stelt het SCP-rapport vast dat ouderen meer tijd en inspanning overhebben voor hun tuin dan jongeren. Dr. Jeanet Kullberg presenteert haar bevindingen op 29 november aanstaande tijdens de eerste van de drie Future Green City dagen in Den Bosch.

In eerder onderzoek is veel aandacht besteed aan gezondheidseffecten van groen in de buurt. Ook is uit woonwensenonderzoek bekend dat veel mensen een groene omgeving hoog waarderen. Maar wat is daarbij hun eigen inbreng? Die vraag wil het Sociaal Cultureel Planbureau beantwoorden met dit onderzoek. Bent u nieuwsgierig naar de resultaten? Dan nodigt VHG u graag uit om te komen naar Future Green City (http://www.futuregreencity.nl/) op 29 novemberaanstaande in Den Bosch. Inschrijven kan via deze link: http://www.vhg.org/actueel-agenda/future-green-city

Over Branchevereniging VHG
Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist.  VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt 'de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten