Opdrachtgevers:

WorldSkills 2017 een geweldige ervaring voor Timo en Stefan

WorldSkills 2017 een geweldige ervaring voor Timo en Stefan

maandag 23 oktober 2017

WorldSkills 2017 een geweldige ervaring voor Timo en Stefan

Van de hitte in Abu Dhabi naar een regenachtig Almelo. Vrijdag 20 oktober jongstleden zijn Timo Kruize en Stefan Schoolderman feestelijk ontvangen bij AOC Oost in Almelo. Familie, vrienden, personeel AOC Oost, wethouder mevrouw ten Seldam, allemaal zaten ze in de kantine te wachten op Timo en Stefan die rechtstreeks vanaf Schiphol naar Almelo kwamen. Onder een luid applaus van alle aanwezigen kwamen Timo en Stefan op het podium te staan. En terecht, onder moeilijke omstandigheden hebben Timo en Stefan in vier dagen tijd een woestijntuin aangelegd tijdens de WorldSkills in Abu Dhabi.

Willem Huiskamp, voorzitter College van Bestuur AOC Oost, heeft met eigen ogen gezien wat een druk er op de deelnemers staat tijdens deze wedstrijd. “Het is fantastisch wat Timo en Stefan daar hebben gepresteerd. Ook ben ik diep onder de indruk van hoe het team van coaches de jongens tijdens deze dagen heeft gesteund, bijgestuurd en gestimuleerd. Mijn complimenten daarvoor.” Samen met Egbert Roozen, directeur VHG, overhandigde hij de bloemen en presentjes aan Timo en Stefan en coaches.

“Ongelofelijk hoe Timo en Stefan zich na een tegenslag weer herpakten en samen de strijd weer aangingen.” Dit is zijn woorden van Bas van Swigchem, ‘expert’ team Tuinaanleg tijdens de WorldSkills. Ook over hun inzet tijdens de voorbereidingen op deze wedstijd, waarin zij ondersteund werden door AOC Oost, is Bas zeer te spreken.

Maar hoe hebben Timo en Stefan het nu eigenlijk zelf ervaren? “Geweldig, dat was het. Ook de activiteiten naast de wedstrijden, zoals het bezoek aan een school, excursie in de woestijn en de feestavond bij de Nederlandse ambassade. Dat gaan we nooit meer vergeten.” Timo geeft wel aan dat de wedstrijd zelf niet helemaal is gegaan zoals ze vooraf hadden gehoopt. “We waren de eerste twee wedstrijddagen alleen maar muurtjes aan het metselen. Pas op wedstrijddag drie kregen we het gevoel dat we een tuin aan het aanleggen waren. Helaas hebben we dus niet al onze vaardigheden op het gebied van tuinaanleg kunnen laten zien. Een zeventiende plaats is dan wel een teleurstelling.” Stefan wil graag, ook namens Timo, iedereen bedanken die dit alles mogelijk heeft gemaakt. “Het heeft ons geholpen tijdens de wedstrijd dat we gesteund werden door aanwezige familie en coaches. Ook het meeleven van de thuisblijvers was fijn. De vriendschap met Timo is door deze wedstrijd alleen maar hechter geworden.”

En zo kwam er een einde aan de route van Almelo, via de voorrondewedstrijd bij AOC Oost, regionale wedstrijd in Nijmegen, landelijke wedstrijd in den Bosch, naar de WorldSkills wedstrijd in Abu Dhabi. 

Foto ontvangst WS 2017

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten