Opdrachtgevers:

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Branchevereniging VHG helpt bij voldoen aan AVG-verplichtingen (privacy-verplichtingen)

In mei 2018 moeten alle organisaties in Nederland voldoen aan nieuwe privacyregels. Die staan in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Die wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. De wet eist een inspanningsverplichting. U moet kunnen aantonen dat u er alles aan hebt gedaan om de privacy te waarborgen. In de praktijk betekent dat: ICT-systemen op orde, beveiliging van computers en telefoons, contracten sluiten met derden over uitwisseling van gegevens, vastleggen wie in uw bedrijf de persoonlijke gegevens mag inzien en behandelen en instructie van alle personeelsleden.

Hulpmiddel
Om u te kunnen ondersteunen bij de verplichtingen die voortkomen uit de AVG heeft Branchevereniging VHG met Stichting AVG een overeenkomst gesloten. Deze stichting heeft namelijk een 15-stappenplan ontwikkeld. Door alle stappen te doorlopen en de instructies op te volgen, ontvangt u op het eind een verklaring waarmee uw bedrijf verklaart ‘AVG-proof’ te zijn. Dit met het oog op uw inspanningsverplichting. Op basis van de overeenkomst krijgen VHG-leden een korting van 50% op gebruik van het programma. 

Begin op tijd
Op 28 mei 2018 moet uw bedrijf aan de eisen voldoen. Dat lijkt ver weg, maar dat is het niet. Begin daarom op tijd. Het AVG-programma met de 15 stappen is een online-programma. Aan de hand van duidelijke instructies en uitleg pas je de ICT, de organisatie, de communicatie en alle juridische zaken als contracten aan de nieuwe eisen aan. Met het programma ben je er zeker van geen onderdelen van de wettelijke verplichting over het hoofd te zien. Het is gebruiksvriendelijk en ontdaan van moeilijke juridische taal. Wie toch nog enige hulp wil inschakelen, kan terecht bij specialisten die door de Stichting AVG voor verenigingen zijn geselecteerd.

Kosten
De kosten voor het gebruik maken van het AVG-programma hangen af van de omvang van uw bedrijf en van het feit of er medewerkers in dienst zijn. Zijn er geen medewerkers in dienst (dus geen betaalde krachten), dan kost het programma € 250 per jaar (met de VHG-ledenkorting wordt kost het € 125).

Zijn er wel medewerkers in dienst, kijk dan op  https://avgverenigingen.nl/deelname-organisaties-medewerkers/ . Om te profiteren van de VHG-ledenkorting dient u een kortingscode in te voeren als u zich aanmeldt voor het programma. Deze kortingscode heeft u per e-mail ontvangen van Branchevereniging VHG.

Meer informatie
Op de website van het AVG-programma staat meer over het programma en de mogelijkheden voor ondersteuning. Zie verder https://avgverenigingen.nl/oplossing-verenigingen-hele-oplossing/ Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met de VHG-Ondernemershelpdesk via 030-659 56 50 of ledencontact@vhg.org.

Aanmelden voor het programma
Aanmelden kan via https://www.avg-programma.nl/avg/pub/Bestellen.php

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten