Opdrachtgevers:

Inleiding

Branchevereniging VHG onderhandelt namens de sector met de vakbonden over de cao. Deze cao wordt normaal gesproken Algemeen Verbindend Verklaard voor alle hoveniers- en groenvoorzieningsbedrijven in Nederland. VHG kent het groenbedrijf en kent de belangen van de bedrijven. Een goed rendement door verantwoorde lonen, flexibilisering van de arbeid; het zijn voorbeelden van onderwerpen waar VHG zich sterk voor maakt. Daarbij houdt VHG oog voor een goede verstandhouding met vakbonden en werknemers.

De samenstelling van de cao-klankbordgroep, stuurgroep Sociaal Beleid en de cao-onderhandelingsdelegatie kunt u, na te zijn ingelogd, vinden op het ledengedeelte van deze website.

Cao voor het Hoveniersbedrijf 1 juli 2016 t/m 28 februari 2018
Akkoord Cao voor het Hoveniersbedrijf 1 juli 2016 t/m 28 februari 2018 
Verlenging Cao voor het Hoveniersbedrijf tot en met 30 juni 2016
Tussentijdse wijziging Cao voor het Hoveniersbedrijf 1 januari 2014 t/m 29 februari 2016
Cao-loontabellen

Cao voor het Hoveniersbedrijf (1 juli 2016 t/m 28 februari 2018)
Op dinsdag 12 april 2016 heeft Branchevereniging VHG een cao-akkoord bereikt met de vakbonden FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 juli 2016 t/m 28 februari 2018. De cao-redactiecommissie heeft inmiddels de cao-afspraken in cao-teksten vervat. De Cao voor het Hoveniersbedrijf 1 juli 2016 tot en met 28 februari 2018 treft u hier aan. In de komende periode zullen sociale partners de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzoeken om de cao-tekst algemeen verbindend te laten verklaren. Daarnaast  zal de drukker zich ook bezig gaan houden met het drukken van de  nieuwe cao-boekjes. Zodra de cao-boekjes gereed zijn, zullen wij u hierover berichten.

Akkoord Cao voor het Hoveniersbedrijf
Na vier onderhandelingsdagen is op 12 april 2016 een principe-akkoord bereikt voor de Cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland. De onderhandelingen zijn constructief en prettig verlopen. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juli 2016 t/m 28 februari 2018.

Verlenging Cao voor het Hoveniersbedrijf
Sociale partners bij de Cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland hebben besloten de huidige cao ongewijzigd te verlengen. De looptijd van de huidige cao is van 1 januari 2014 tot en met 29 februari 2016. De cao wordt verlengd tot en met 30 juni 2016. Er zijn geen inhoudelijke wijzigingen. De sociale partners hebben besloten gebruik te maken van de onlangs door het ministerie SZW geïntroduceerde mogelijkheid om de cao eenmalig en ongewijzigd te verlengen inclusief de Algemeen Verbindend Verklaring (AVV). Hierdoor wordt een cao- en AVV loze periode en oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden voorkomen.
Sociale partners zijn Branchevereniging VHG, FNV agrarisch en groen en CNV Vakmensen.

Tussentijdse wijziging Cao voor het Hoveniersbedrijf
Op 12 januari 2015 hebben sociale partners overeenstemming bereikt over een tussentijdse wijziging van de Cao voor het Hoveniersbedrijf. De looptijd van de gewijzigde cao is van 1 januari 2014 t/m 29 februari 2016. Inmiddels is de gewijzigde cao Algemeen Verbindend Verklaard door het ministerie van SZW. Het Algemeen Verbindendverklaring Besluit (AVV besluit) voor de Cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland is genomen en gepubliceerd in de digitale Staatscourant van woensdag 19 augustus 2015. Het AVV besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na publicatie van het besluit, dus op donderdag 20 augustus 2015. Het eerder verschenen communicatiedocument van sociale partners kunt u hier lezen. Op pagina zes van de cao treft u een extra pagina waarin de artikelen zijn opgesomd die gewijzigd zijn. Cao voor het Hoveniersbedrijf 1 januari 2014 t/m 29 januari 2016 (tussentijdse wijziging).

Hier treft u de vragen en antwoorden over het jaarurenmodel aan.

Artikelen over het jaarurenmodel zijn opgenomen in een PowerPointpresentatie.

Loontabellen per 1 januari 2018
Loontabellen per 1 juli 2017
Loontabellen per 1 januari 2017
Loontabellen per 1 juli 2016

Wettelijk minimumloon per 1 januari 2018
Wettelijk minimumloon per 1 juli 2017
Wettelijk minimumloon per 1 januari 2017
Wettelijk minimumloon per 1 juli 2016

Lonen werknemers met een arbeidsbeperking per 1 januari 2018
Lonen werknemers met een arbeidsbeperking per 1 juli 2017

Lonen werknemers met een arbeidsbeperking per 1 januari 2017         

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de Ondernemershelpdesk van VHG op telefoonnummer: 030-65 95 550 of per e-mail: ledencontact@vhg.org.

Een deel van deze pagina is afgeschermd en alleen toegankelijk voor leden.

Word lid

Meerwaarde voor ondernemers in het groen. Dat is wat Branchevereniging VHG biedt. Meer ruimte om te ondernemen. Meer markt. Meer invloed. Maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap. Word lid. Daarmee versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar ook het imago van de bedrijfstak én de invloed op nationaal en internationaal niveau. En daar plukt u dan weer de vruchten van.

Ik wil lid worden Meer informatie
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten