Opdrachtgevers:

IOB Congres

Negende internationale zwemvijvercongres in Leeuwarden

Het negende internationale zwemvijvercongres vindt plaats op 15 en 16 november 2017 in Leeuwarden en heeft als thema ‘Aan de waterkant’. Organisator is de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB). IOB kan voor de ondersteuning in de organisatie van deze editie rekenen op haar Nederlandse lid, VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater.

Het IOB-congres brengt gedurende twee dagen professionals uit de hele wereld bij elkaar. Tijdens lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten worden ervaringen en kennis gedeeld, onder andere uit onderzoek. Zo bevat het programma lezingen van internationaal gerenommeerde experts uit Nederland, de Duitstalige landen, Polen, Frankrijk en België. Zij praten de deelnemers bij over actuele onderwerpen zoals de introductie van de gloednieuwe ‘Richtlijnen voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de particuliere zwemvijvers en -baden’ in Duitsland, sulfaten in het water in combinatie met een fast-slowfilter en schelpen en slakken in de zwemvijver. Ook worden de eerste resultaten gepresenteerd van onderzoek naar virussen, Cryptosporidium en Giardia.

Leeuwarden waterhoofdstad
Het congres vindt plaats op een toepasselijke locatie: het WTC Conference Center in Leeuwarden, de waterhoofdstad van Europa. In Leeuwarden is ook de WaterCampus gevestigd, een onderwijs- en onderzoekscentrum van internationaal belang. Dit centrum is tijdens de congresdagen optioneel te bezoeken.

Pondy Award
Tijdens het IOB-congres wordt ook de internationale Pondy Award uitgereikt. Voor deze award zijn enkele Nederlandse inzendingen genomineerd.

Deelname
Het volledige programma en alle informatie is te vinden op de IOB Congres-website.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten