Opdrachtgevers:

ETT-bijeenkomst 2 mei 2017

De kwetsbaarheid van Urban Forestry 2 mei 2017

Bomen spelen een belangrijke rol in de veerkracht van de stedelijke omgeving. Bomen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan stedelijk waterbeheer, temperatuur-regulering, biodiversiteit, luchtkwaliteit, gezondheid en ook de waarde van het onroerend goed. Bomen komen optimaal tot zijn recht als zij tot volle wasdom kunnen komen. Gelijktijdig worden bomen in de stedelijke omgeving steeds kwetsbaarder en volgen veranderingen in de stedelijke infrastructuur zich steeds sneller op. De stedelijke ontwikkeling legt steeds meer druk op het groen, de bomen: de functies worden steeds belangrijker, maar goede groeiruimte voor bomen steeds schaarser. Vaktechnische kennis, en diplomatie is cruciaal in het spel tussen beleid, beheer en uitvoering. De European Tree Technician is daarbij nu aan zet: blijft de European Tree Technician een boomspecialist, of worden ze integraal onderdeel van de creatie van ‘resilient cities’?

Joris Voeten (Urban ROOFSCAPES) schetste in zijn presentatie de (toekomstige) cruciale rol van ETT’ers in Urban Forestry. Aan de hand van stellingen gingen we met elkaar op zoek wat nodig is om het vak van de ETT’ers te positioneren.

Harold Schoenmakers heeft namens VHG vakgroep Boomspecialisten een toelichting gegeven op de ideeën, organisatie en activiteiten in het kader van het Register ETT.

 

 

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten