Opdrachtgevers:

Boomproject van het Jaar 2016

Boomproject van het Jaar

... dé landelijke competitie voor het beste boomproject!

 

 

 

Branchevereniging VHG start voor de eerste keer de landelijke competitie Boomproject van het Jaar (BvhJ). De VHG Vakgroep Boomspecialisten organiseert deze wedstrijd om het nuttige, mooie en vakkundige werk van in boomgespecialiseerde bedrijven op de kaart te zetten. Particulieren tuinliefhebbers en de zakelijk en publieke opdrachtgevers worden zich bewust van het positieve effect van goede boomprojecten in de leefomgeving. 

De vakjury van de eerste landelijke competitie Boomproject van het Jaar 2016 heeft drie inzendingen genomineerd. Eén van deze drie wordt in juni de uiteindelijke winnaar.

Genomineerden
Na een bezoek aan de in de voorronde geselecteerde projecten heeft de vakjury de volgende inzendingen genomineerd als kanshebbers:
- Stationsomgeving Arnhem, ETS boomexperts (Quercus Boomverzorging B.V.)
- Pannekoekendijk Zwolle, BTL Bomendienst
-
Stadsplein Oldenzaal, Nationale Bomenbank bv

De jury heeft met veel belangstelling kennis genomen van deze projecten, die elk hun eigen groene stempel drukken op de omgeving. Het zijn interessante voorbeelden voor de sector en de markt. Het zijn projecten waarbij de vakkennis van een boomspecialist onontbeerlijk is gebleken. Elk van de genomineerde inzendingen laat zien dat professioneel ontworpen, deskundig aangelegd en onderhouden stadsgroen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers.

Criteria
De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: innovatie en originaliteit, architectuur (ontwerp, beeldkwaliteit, gebruikswaarde, materiaalgebruik, functionaliteit), beplanting (duurzaamheid, bijdrage ecosysteem, soortkeuze) en uiteraard vakmanschap (kwaliteit, onderhoud). Ook de taakverdeling en relatie met de opdrachtgever is meegenomen in de beoordeling, omdat een boomproject vaak een samenspel is van verschillende partijen.

Winnaar
Uit deze drie genomineerde inzendingen kiest de vakjury de winnaar: het Boomproject van het Jaar 2016. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Nederlandse Boominfodag op 10 juni aanstaande op de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. De genomineerde projecten worden dan ook in woord en beeld gepresenteerd.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

                             

 

  

 

 

       

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten