Opdrachtgevers:

Boomproject van het Jaar 2016

Boomproject van het Jaar

... dé landelijke competitie voor het beste boomproject!

 

 

 

BTL Bomendienst wint Boomproject van het Jaar 2016 met Pannekoekendijk Zwolle

Branchevereniging VHG heeft dit jaar voor de eerste keer de landelijke competitie Boomproject van het Jaar (BvhJ) gehouden. De VHG Vakgroep Boomspecialisten heeft deze wedstrijd georganiseerd om het nuttige, mooie en vakkundige werk van in boomgespecialiseerde bedrijven op de kaart te zetten.

Met de groene herinrichting van de Pannekoekendijk heeft BTL Bomendienst de landelijke competitie Boomproject van het Jaar 2016 gewonnen. Samen met Aannemersbedrijf Roelofs heeft de boomspecialist op 10 juni de prijs van deze eerste editie van de landelijke competitie in ontvangst genomen. Dit gebeurde tijdens de Nederlandse Boominfodag op de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp.

Zorgvuldig en gedurfd
De jury concludeert in het juryrapport: “Dit boomproject draagt met het prettige groen bij aan de beeldkwaliteit van het gebied. Sterk in dit project zijn de vele extra bomen in het ontwerp en de mooie aansluiting bij de omgeving. De zorgvuldigheid waarmee de oorspronkelijke, historische beplanting is gehandhaafd in het geheel verdient navolging, evenals de monitoring van de ‘groene ruimte’ tijdens civiele bouwprocessen door BTL Bomendienst. De schijnbaar noodzakelijke en gedurfde beplantingsperiode heeft een hoge publiciteitswaarde en zet de beroepsgroep aan tot vakinhoudelijke discussies.”

Marc Lansink van BTL Bomendienst nam op 10 juni 2016 in Velp de award en bijbehorende oorkonde in ontvangst.

Specialisme erkend
Uit drie nominaties heeft de vakjury de Pannekoekendijk tot winnaar uitgeroepen:
˗       Stationsomgeving Arnhem, ETS boomexperts (Quercus Boomverzorging B.V.)
˗       Pannekoekendijk Zwolle, BTL Bomendienst
˗       Stadsplein Oldenzaal, Nationale Bomenbank bv

“Professioneel ontworpen, deskundig aangelegd en onderhouden stadsgroen heeft een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers. De winnaar en de genomineerden tonen allen aan dat de vakkennis van een boomspecialist hierbij onontbeerlijk is. Ook de samenwerking met de gemeente en de civiele aannemer blijkt zeer bepalend te zijn voor het welslagen van een project. “De groene herinrichting van de Pannekoekendijk komt voort uit de succesvolle samenwerking tussen BTL Bomendienst, de gemeente Zwolle en Aannemersbedrijf Roelofs, waarbij BTL Bomendienst een uitstekende vakinhoudelijke prestatie heeft geleverd,” aldus het juryrapport.

 Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt dankzij de volgende sponsoren:

                             

 

  

 

 

       

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten