Opdrachtgevers:

Boomproject van het Jaar 2017

 

 

 

Boomproject van het Jaar

… dé landelijke competitie voor het beste boomproject!

 

 

Nominaties Boomproject van het Jaar 2017 
De vakjury heeft op 5 juli jl. na een bezoek aan alle geselecteerde projecten drie inzenders genomineerd. Zij maken goede kans op de titel Boomproject van het Jaar 2017, de tweede editie van deze landelijke competitie.

Genomineerden
De vakjury heeft de volgende inzendingen genomineerd:

Bomencarré Centrumeiland IJburg, Nationale Bomenbank BV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Witte Lint, N348 tussen Zutphen en Eefde, Boomkwekerij Udenhout


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het Maanplein in het Maankwartier Heerlen, TGS – Tree Ground Solutions
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elk project is beoordeeld op vooraf vastgestelde punten: innovatie en originaliteit, architectuur (ontwerp, beeldkwaliteit, gebruikswaarde, materiaalgebruik, functionaliteit), beplanting (duurzaamheid, bijdrage ecosysteem, soortkeuze). Uiteraard moet ook het vakmanschap van de boomspecialist zichtbaar zijn in de totale kwaliteit van de aanleg en het onderhoud. Omdat boomprojecten vaak tot stand komen dankzij intensieve samenwerking van verschillende partijen is ook de onderlinge taakverdeling, de rol van de boomspecialist en relatie met onder andere de opdrachtgever, kweker en de bouwkundige aannemer beoordeeld.

Winnaar
Uit deze drie genomineerde inzendingen kiest de vakjury de winnaar: het Boomproject van het Jaar 2017. ‘Om te winnen moet je er uitspringen’, stelde een jurylid bij de nabespreking van de bezochte projecten. En dat maakt het met deze drie uiteenlopende en karakteristieke projecten uitdagend om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar is. De prijsuitreiking vindt plaats in september, tijdens de Dag van de Openbare Ruimte. De drie genomineerde projecten worden dan ook uitgebreid gepresenteerd.

Deze landelijke wedstrijd zet het vak van boomspecialist in de schijnwerpers. Dankzij hun vakmanschap draagt deze groep professionals met duurzaam en gezichtsbepalend groen in de openbare ruimte bij aan de kwaliteit van leven van de gebruikers.

Winnaar 2016 
Met de groene herinrichting van de Pannekoekendijk heeft BTL Bomendienst in 2016 de landelijke competitie gewonnen. De jury concludeerde in het juryrapport: “Dit boomproject draagt met het prettige groen bij aan de beeldkwaliteit van het gebied. Sterk in dit project zijn de vele extra bomen in het ontwerp en de mooie aansluiting bij de omgeving. De zorgvuldigheid waarmee de oorspronkelijke, historische beplanting is gehandhaafd in het geheel verdient navolging, evenals de monitoring van de ‘groene ruimte’ tijdens civiele bouwprocessen door BTL Bomendienst. De schijnbaar noodzakelijke en gedurfde beplantingsperiode heeft een hoge publiciteitswaarde en zet de beroepsgroep aan tot vakinhoudelijke discussies.”

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten