Opdrachtgevers:

Softwareprogramma i-Tree

Softwareprogramma i-Tree

Softwareprogramma i-Tree

Wat is een boom waard?

Op deze vraag geeft het Amerikaanse softwareprogramma i-Tree antwoord. i-Tree maakt de baten van bomen inzichtelijk onder andere op het gebied van hemelwaterregulering, afvang van vervuilende stoffen en schaduwwerking. i-Tree zet deze baten om en maakt het mogelijk de waarde van bomen in cijfers en euro’s te bepalen. Hiermee helpt het programma beleidsmakers en boombeheerders bij boomgerelateerde vraagstukken.

i-Tree in Nederland
VHG is samen met Stadswerk actief betrokken bij het proces om het softwareprogramma i-Tree ook in Nederland te introduceren. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met dertien betrokken gemeenten, vier boomadviesbureau’s, Wageningen University and Research en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Pilots en onderzoeken
In 2015 zijn de eerste concrete stappen gezet om i-Tree geschikt te maken voor de Nederlandse situatie. Er is ervaring met het programma opgedaan met een pilot in Almere. Hierop vonden pilots plaats in Dordrecht, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Heerhugowaard. Na deze pilots volgen nog dit jaar verdere onderzoeken en nieuwe pilots in de gemeenten Alphen aan de Rijn, Utrecht, Eindhoven, Haarlem, Hendrik Ido Ambacht , Zeist, Papendrecht en Veenendaal.  Op basis van deze pilots en onderzoek worden ook de ontbrekende gegevens verzameld die toegevoegd kunnen worden aan de i-Tree software zoals de groeicurves van de bomen in de Nederlandse omstandigheden.

Scoren met Bomen
i-Tree maakt steden en dorpen toekomstbestendig. Wilt u weten hoe?                                                           Download de flyer Scoren met Bomen

Interessante artikelen over i-Tree

Nederlandse gemeenten testen boombeheertool i-Tree

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met VHG via Marc Custers, m.custers@vhg.org / tel. 030-659 55 50 of met Stadswerk via Anneloes Voorberg, anneloes.voorberg@stadswerk.nl / tel. 0318-692721.

 

 

 

 

Terug naar het overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten