Opdrachtgevers:

Green Deal Sportvelden

Green Deal Sportvelden

Green Deal Sportvelden

VHG ondertekent Green Deal sportvelden

VHG heeft in oktober 2015, samen met sportbonden, terreinbeheerders en een aantal andere organisaties twee Green Deals ondertekend voor de sport- en de recreatiesector. In deze deals zijn afspraken vastgelegd over het verminderen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij terreinonderhoud en het delen van ervaringen.

De betrokken partijen willen meewerken aan het afbouwen van hun bestrijdingsmiddelengebruik. Met het sluiten van de Green Deals wordt er ingezet op alternatieven voor bestrijdingsmiddelen. Zij werken samen om goede voorbeelden te verzamelen en met innovatie, knelpunten op te lossen. Op korte termijn worden er ook met producenten en met verkooppunten zoals tuincentra afspraken gemaakt over het toepassen van alternatieve middelen door tuinbezitters.

Wettelijk verbod
Vanaf 2016 wordt het gebruik van bestrijdingsmiddelen verboden op een harde ondergrond, zoals trottoirs straten en pleinen. Hiermee wordt voorkomen dat er onnodig schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen en zo naar het oppervlaktewater wegspoelen. Eind 2017 wordt dit verbod uitgebreid naar onverharde terreinen. Onder meer sportvelden en recreatieterreinen blijven echter nog uitgezonderd van dit verbod, omdat het hier niet goed mogelijk is om het onderhoud volledig zonder bestaande middelen te doen. Maar ook hier moet het gebruik worden teruggebracht.

Terug naar het overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten