Opdrachtgevers:

De Levende Tuin

 

 

 


 

Uit een tuinbelevingsonderzoek is gebleken, dat consumenten graag iets met duurzaamheid in hun tuin willen. Maar ze hebben geen idee van wat er allemaal zou kunnen. Om op die behoefte aan te haken, heeft VHG Vakgroep Hoveniers het concept van De Levende Tuin ontwikkeld. Dit concept helpt de hoveniers, aangesloten bij Branchevereniging VHG, om op de wensen van de consument in te spelen en daarmee de leefomgeving verder te vergroenen. VHG is onlangs gestart om alle mogelijkheden van De Levende Tuin ook bij consumenten onder de aandacht te brengen.

De Levende Tuin

In het boekje Lang Leve(n) de Tuin, uitgegeven door VHG Vakgroep Hoveniers, worden de basisprincipes van een levende tuin toegelicht. Als vervolg hierop is voor u, als professional, een handboek ontwikkeld waarin u praktische handvatten vindt voor het inrichten van een levende tuin.
U vindt er per thema (Water, Bodem, Dieren, Energie en Voedsel) informatie over bijbehorende producten en toepassingen. Doordat het handboek is voorzien van veel beeldmateriaal, bent u in staat om een levende tuin ook daadwerkelijk aan uw klanten te presenteren en te verkopen. Daarmee presenteert u zichzelf als adviseur met vakmanschap. In combinatie met het handboek is er ook een korte film gemaakt gericht op consumenten en zijn enkele demofilmpjes voor opdrachtgevers ontwikkeld.

Helpt u mee de Levende Tuin te verbeelden in het nieuwe handboek?

De Levende Tuin fiscaal aantrekkelijk

Klik hier voor meer informatie over belastingvoordeel op De Levende Tuin.

 

Modeltuin

Op 10 april 2014 is in De Tuinen van Appeltern de modeltuin geopend volgens het VHG-concept ‘De Levende Tuin'. In de tuin komen alle aspecten van een levende tuin op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen.

De modeltuin bestaat uit vijf themacirkels. Elke cirkel heeft zijn eigen thema: ‘goed voor kleine dieren’, ‘een tweede leven’ (over hergebruik van materiaal en planten), ‘proeven en ruiken’, ‘een langer leven’ (duurzaamheid) en ‘beter voor ons allemaal’ (duurzaamheid aspecten). Het ontwerp van de tuin is een coproductie van VHG Vakgroep Hoveniers en De Tuinen van Appeltern, mede ondersteund door het Productschap Tuinbouw.


Promotiecampagne

Om het concept De Levende Tuin onder de aandacht te brengen van het brede publiek is VHG Vakgroep Hoveniers dit voorjaar met diverse promotieactiviteiten gestart. Zo zijn, naast twee items in het programma RTL LifestyleXperience en een artikel in het consumentenblad Villa d’Arte, advertenties opgenomen in de tuinedities van Libelle en Magriet. In deze advertenties worden de lezers uitgenodigd om de speciale facebookpagina De Levende Tuin te bezoeken en aansluitend in contact te treden met bijvoorbeeld u als lid van Branchevereniging VHG.

Op deze facebookpagina vinden de lezers alle informatie, foto’s en reacties van bezoekers over De Levende Tuin. De lezers kunnen bijvoorbeeld de eerder genoemde filmpjes downloaden/bekijken en via deze facebookpagina kunnen zij, op basis van onze ledenlijst, rechtstreeks met u als lid van Branchevereniging VHG in contact te treden.

Samen met partijen zoals NL Greenlabel, NVTL, Stadswerk, Vogelsbescherming, Vlinderstichting, Tuinbranche Nederland, Nederlandse Bijenhoudersvereniging, Bomenstichting en Netwerk Groene Bureau's is VHG een promotiecampagne gestart om consumenten te informeren over hoe zij van hun tuin een levende tuin kunnen maken. Hiervoor is o.a. een website gelanceerd www.delevendetuin.nl en zijn diverse brochures beschikbaar. 

De brochure voor de consumentenmarkt vindt u hier
De brochure voor de zakelijke markt vindt u hier

Een deel van deze pagina is afgeschermd en alleen toegankelijk voor leden.

Word lid

Meerwaarde voor ondernemers in het groen. Dat is wat Branchevereniging VHG biedt. Meer ruimte om te ondernemen. Meer markt. Meer invloed. Maak gebruik van de voordelen van het lidmaatschap. Word lid. Daarmee versterkt u niet alleen uw eigen onderneming, maar ook het imago van de bedrijfstak én de invloed op nationaal en internationaal niveau. En daar plukt u dan weer de vruchten van.

Ik wil lid worden Meer informatie
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten