Opdrachtgevers:

Interieurbeplanting van het Jaar

 Interieurbeplanting van het Jaar

... dé landelijke competitie voor het beste interieurbeplantingsproject

 

 

 

 

Start competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2017
Voor de tweede keer vindt de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) plaats, georganiseerd door VHG vakgroep Interieurbeplanters. Deze wedstrijd brengt mooi ontworpen, technisch goed aangelegde en uitstekend onderhouden binnengroenprojecten onder de aandacht van particuliere, zakelijke en publieke opdrachtgevers. Met de groene Bibliotheek van Schiedam als overtuigende winnaar IvhJ 2016 en drie inspirerende nominaties, worden interieurbeplanters (leden en niet-leden van de VHG-) dit jaar uitgedaagd hun beste projecten in te sturen. Projecten die het verschil maken voor mens en gebouw.

Jurering en uitreiking
De vakjury zal uit de inzendingen een voorselectie maken en deze projecten bezoeken om tot een goede beoordeling te komen. Pas dan bepaalt de jury welke projecten genomineerd worden. Alle genomineerden maken kans op het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2017. De feestelijke prijsuitreiking is in januari of februari 2017.

Deelnemers
De competitie staat open voor leden en niet-leden van VHG-vakgroep interieurbeplanters. De inschrijving van de competitie Interierbeplanting van het Jaar 2017 is gesloten.

De beoordelingscriteria, regels en voorwaarden voor de Interieurbeplanting van het Jaar 2017.

 

 

De eerste selectie vindt plaats naar aanleiding van foto's. U kunt de foto's en een beschrijving van het project sturen naar ivhj@vhg.org onder vermelding van uw bedrijfsnaam en de ligging van het ingezonden project. 

Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2016
Op donderdag 21 januari heeft Zuidkoop b.v. de eerste editie van de wedstrijd Interieurbeplanting van het Jaar 2016 gewonnen met het project Bibliotheek Schiedam.  Wethouder John Nederstigt van gemeente Haarlemmermeer reikte de prijs uit aan Dennis Zuijdgeest, tijdens de feestelijke afsluiting van het congres Buildin’Green. 

Parkbieb
“Sterk is de analyse en doorvertaling van de behoefte van de Schiedammers aan een park als ontmoetingsplek en het behoud van erfgoed. Deze ‘parkbieb’ is een prachtig voorbeeld van hoe de samenwerking tussen een binnenhuisarchitect, een groenondernemer en lokale partijen en deskundigen kan leiden tot een inspirerende groene ontmoetingsplek voor de – in dit geval Schiedamse – gemeenschap. Een bieb met een wow-factor, waar andere bibliotheken jaloers op kunnen zijn,” stelt de jury als eindoordeel.

Leesbos
De Bibliotheek Schiedam is gevestigd in de Korenbeurs. Met deze bijzondere invulling en het verrassende groen in het hoge atrium heeft het monumentale classicistische pand sinds mei 2015 een aantrekkelijke herbestemming gekregen. In dit project is goed buiten de kaders gedacht. De samenwerking tussen de interieurarchitect en de ontwerper van het groen heeft geleid tot een volledig geïntegreerde opzet met voldoende ruimte voor de collectie, maar ook voor gezellige, met groen omgeven zitjes, creatief ‘meubilair’ voor de jeugd en het leesbos. De carrés en ritmes in het ontwerp zijn een rechtstreekse verwijzing naar de Hollands-Classicistische stijl van het pand. Er is onder andere gekozen voor bomen en struiken die doen denken aan het groen in het Nederlandse straatbeeld, deze benadrukken de hoge ruimte. Het unieke groene concept van deze bibliotheek heeft een grote aantrekkingskracht op mensen en maatschappelijke organisaties.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten