Opdrachtgevers:

Interieurbeplanting van het Jaar

 Interieurbeplanting van het Jaar

... dé landelijke competitie voor het beste interieurbeplantingsproject


 

 

 

 

Branchevereniging VHG heeft  de eerste landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2016 georganiseerd. Voor de deelnemers een uitgelezen kans om vakkundig ontworpen, aangelegde en onderhouden interieurbeplanting van een gespecialiseerde beroepsgroep op de groene agenda te zetten. Zakelijke opdrachtgevers en ook consumenten worden zich (nog meer) bewust van de meerwaarde van groen ontworpen en onderhouden binnenbeplanting in combinatie met het interieurdesign.

Genomineerden
Na een bezoek aan zes in de voorronde geselecteerde projecten, heeft de vakjury vier inzendingen genomineerd als kanshebbers:

Isala Ziekenhuis in Zwolle, Van der Tol bv
Koninklijke Auping in Deventer, Rent a Plant
Restaurant Fortuyn in Haarlem, Ambius
Bibliotheek in Schiedam, Zuidkoop bv

Deze vier projecten zijn inspirerende voorbeelden voor de sector en de markt. Ze laten ieder op een geheel eigen wijze zien dat professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden binnengroen een positief effect heeft op de ruimte en de beleving ervan door de gebruikers.

Criteria
De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit en omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling. De vakjury geeft daarnaast per project aan waar eventuele ontwikkelingskansen en verbetermogelijkheden liggen.

Winnaar
Op donderdag 21 januari heeft Zuidkoop b.v. de eerste editie van de wedstrijd Interieurbeplanting van het Jaar 2016 gewonnen met het project Bibliotheek Schiedam.  Wethouder John Nederstigt van gemeente Haarlemmermeer reikte de prijs uit aan Dennis Zuijdgeest, tijdens de feestelijke afsluiting van het congres Buildin’Green. 

Parkbieb
“Sterk is de analyse en doorvertaling van de behoefte van de Schiedammers aan een park als ontmoetingsplek en het behoud van erfgoed. Deze ‘parkbieb’ is een prachtig voorbeeld van hoe de samenwerking tussen een binnenhuisarchitect, een groenondernemer en lokale partijen en deskundigen kan leiden tot een inspirerende groene ontmoetingsplek voor de – in dit geval Schiedamse – gemeenschap. Een bieb met een wow-factor, waar andere bibliotheken jaloers op kunnen zijn,” stelt de jury als eindoordeel.

Leesbos
De Bibliotheek Schiedam is gevestigd in de Korenbeurs. Met deze bijzondere invulling en het verrassende groen in het hoge atrium heeft het monumentale classicistische pand sinds mei 2015 een aantrekkelijke herbestemming gekregen. In dit project is goed buiten de kaders gedacht. De samenwerking tussen de interieurarchitect en de ontwerper van het groen heeft geleid tot een volledig geïntegreerde opzet met voldoende ruimte voor de collectie, maar ook voor gezellige, met groen omgeven zitjes, creatief ‘meubilair’ voor de jeugd en het leesbos. De carrés en ritmes in het ontwerp zijn een rechtstreekse verwijzing naar de Hollands-Classicistische stijl van het pand. Er is onder andere gekozen voor bomen en struiken die doen denken aan het groen in het Nederlandse straatbeeld, deze benadrukken de hoge ruimte. Het unieke groene concept van deze bibliotheek heeft een grote aantrekkingskracht op mensen en maatschappelijke organisaties.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten