Opdrachtgevers:

Buildin'green II

Buildin'green II

Buildin'green II

Verbind groen met groen
VHG organiseert op 2 februari 2017 vanuit het project Into Green voor de tweede keer het Buidin'green congres. De vraag van dit congres is: Hoe kunnen we opdrachtgevers en architecten, die al met duurzaam en circulair bouwen bezig zijn, beter informeren over de belangrijke rol van levend groen bij een daadwerkelijk circulair en duurzaam gebouw? En andersom, hoe kunnen we de interieurbeplanter meenemen in de wereld van circulair bouwen en de bijbehorende nieuwe denkwijzen van opdrachtgevers?

Bekijk het nieuwe stadskantoor van Venlo
Gemeente Venlo besloot al in 2008 dat duurzaamheid belangrijk is. Bij het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe stadskantoor ging het deze gemeente niet alleen meer om ‘minder slecht’, maar om ‘meerwaarde creëren voor…’ de burger, de stad, het milieu etc.  De visie van de opdrachtgever was leidend en omarmt niet alleen herkomst en herbestemming van materialen maar ook mens, welzijn en luchtkwaliteit. En bij alle aspecten heeft levend groen nadrukkelijk een rol gekregen.

Inspirerende sprekers
Michel Weijers en Bas van de Westerlo van het C2C Expolab vertellen samen met architect Hans Goverde van Kraaijvanger Architecten en Hans van Cooten van Mostert de Winter over het concept en de totstandkoming van dit gebouw. Daarna volgt een uitgebreide rondleiding met aansluitend een keynote van gerenommeerd circulair architect Thomas Rau. Nadat hij zijn visie heeft gegeven op de rol van levend groen bij groen bouwen, en met ons hierover van gedachten heeft gewisseld, sluiten we de middag af met de prijsuitreiking voor de beste interieurbeplanting van het jaar 2017.
Buildin'green is een initiatief van Into Green,  VHG, VGB, EILO, BNA en Stadswerk.

Bestel uw ticket en lees meer informatie op de site van Buildin'green.

Terug naar het overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten