Opdrachtgevers:

INNOVATIES EN BIOLOGISCHE BESTRIJDING

INNOVATIES EN BIOLOGISCHE BESTRIJDING

INNOVATIES  EN BIOLOGISCHE BESTRIJDING

Groen staat sterk in de belangstelling. Er zijn volop ontwikkelingen gaande in, en aanpalend aan de branche. Soms nauwelijks nog bij te houden. En gelijktijdig is het back to basic en zullen ook de dagelijkse problemen van bijvoorbeeld de wolluisbestrijding aangepakt moeten worden. Op de komende ledenbijeenkomst, 11 mei 13.00 uur in Houten  wordt u bijgepraat over een aantal van nieuwe ontwikkelingen en ook de biologische bestrijding in kantoorgebouwen. Het is wel nodig dat u zich voor 5 mei aanmeld onder aan deze pagina.

Locatie: Makeblijde, Oud Wulfseweg 3, 3992 LT HOUTEN.

PROGRAMMA

13.00    Ontvangst en welkom

13.15    Groene agenda                                                                                                                                  Albert Haasnoot (Flora Holland) geeft een toelichting op ‘De Groene Agenda’. ‘De Groene Agenda’ is een 4-jarig onderzoeksprogramma waarin kennisinstellingen samen met ondernemers innovatieve groenconcepten ontwikkelen en testen. Inmiddels zijn een aantal eerste resultaten zichtbaar.
Er lopen een aantal deelprojecten zoals:
a. Groene gezonde ziekenhuizen
Dit project brengt de invloed van groen in en om ziekenhuizen op de gezondheid en het welbevinden van patiënten, personeel en bezoekers in kaart.
b.Groene health check
Dit project richt zich op het ontwikkelen van een tool inclusief een ruimtelijke systematiek die de meerwaarde van groen duidelijk maakt.
c. Planten voor een prima binnenklimaat
Dit is een project om de kosten en baten van groenoplossingen in gebouwen te kwantificeren zodat planten van een ‘kostenpost’ veranderen in een ‘kostenbesparing’.
d.Van Groen naar Gezond
Het project 'Van Groen naar Gezond' brengt alle beschikbare kennis (zowel binnen- als buitenland) in kaart over de effecten van groen op mensen.

14.00    Living Light
“A lamp which harvests its energy through the photosynthetic process of the plant”…. Ermi van Oers (Ermi Design) heeft vanuit het ‘Let it Grow’ start-up programma een ‘Living Light’ ontwikkeld. Op basis van de techniek van E-plant is een ontwerp gemaakt waarbij door aanraking van de plant een lamp gaat branden. Een prachtig ontwerp dat de perceptie van groen echt veranderd. Ermi van Oers zal het ontwerp presenteren en de werking toelichten. De vraag is wat de mogelijkheden voor de branche zijn?

14.30    Pauze

15.00    Biologische gewasbescherming
Jeroen van Schaik (Entocare) zal een presentatie verzorgen over ontwikkelingen in de biologisch bestrijding van ziekten en plagen in kantoorgebouwen. Hij zal het hele scala van problemen en mogelijkheden van de biologishe bestijding bespreken en vooral ook inzoomen op de bestrijding van Wolluis.

16.00    Ontwikkeling VHG
De VHG is volop in ontwikkeling, de nieuwe verenigingsstructuur wordt steeds meer helder en zal ook consequenties hebben voor de vakgroep. Verder zijn er vanuit het bestuur ideeën om de ‘Into Green’ boodschap gezamenlijk te etaleren om beurzen zoals de Facilitaire Beurs in Utrecht. Het bestuur van de vakgroep zal u bijpraten.

16.30    Afronding en borrel.

 Aanmeldingsformulier

  1. Invoervelden gemarkeerd met een * zijn verplicht.
  1. Bedrijfsnaam *
  2. Aantal deelnemers *
  3. Naam deelnemer(s) *
  4. E-mailadres *
  5. Telefoonnummer *
  6. Opmerking

 

 

Terug naar het overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten