Opdrachtgevers:

Steunmaatregelen

Steunmaatregelen van het kabinet vanwege de coronacrisis

Het kabinet presenteerde op dinsdag 17 maart jongstleden een uitgebreid pakket om de werkgelegenheid en het bedrijfsleven te steunen tijdens deze coronacrisis. Van welke maatregelen (onder voorbehoud van nadere uitwerking en nieuwe communicatie) kunnen ondernemers onder andere gebruik maken? De lijst met belangrijkste regelingen voor de groene sector op een rij.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)
Het kabinet heeft dinsdag besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Een eerste maatregel is de invoering van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).
Deze regeling wordt zo spoedig mogelijk opengesteld en is de vervanger van de huidige regeling werktijdverkorting (WTV). Wilt u weten of uw bedrijf hiervoor in aanmerking komt? Raadpleeg het schema en bekijk de voorwaarden.

Als zelfstandige inkomensondersteuning aanvragen?
Zelfstandig ondernemers met een levensvatbaar bedrijf die tijdelijk in de knel zitten, kunnen een beroep doen op tijdelijke inkomensondersteuning. Deze regeling geldt voor zzp'ers en mkb'ers. De regeling is gebaseerd op de al bestaande Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen), maar wordt sneller behandeld en verstrekt. Deze voorziening heeft tijdelijk soepele voorwaarden vanwege de bijzondere situatie waarin Nederland verkeert: de inkomensondersteuning voor levensonderhoud hoeft bijvoorbeeld later niet te worden terugbetaald. Wilt u weten of u in aanmerking komt? Raadpleeg de infographic en bekijk de voorwaarden.

Regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS)
Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen van het kabinet in de coronacrisis, zoals winkeliers. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- om met name hun vaste lasten te kunnen betalen. Bekijk hier onze factsheet inclusief de voorwaarden

Uitstel Betaling Belastingdienst
Als u door de coronacrisis in de problemen bent gekomen, kunt u de Belastingdienst verzoeken om uitstel van betaling. Dat kan gaan om uw inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Door de hoeveelheid van aanvragen die de Belastingdienst ontvangt, kan de behandeltijd kan oplopen. Bekijk hier onze factsheet inclusief de voorwaarden.

Verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten: BMKB-C
Om ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen te helpen zijn de regels voor de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) versoepeld. Deze aangepaste regeling wordt de BMKB-C genoemd en is per 16 maart van kracht. Met de maatregel kunnen bedrijven onder gunstiger voorwaarden geld lenen bij de bank, bijvoorbeeld om rekeningen te kunnen betalen en betalingsachterstanden weg te werken. Bekijk hier onze factsheet inclusief de voorwaarden.

Uitstel voor betaling waterschappen
Ondernemers die de waterschapbelastingen niet kunnen betalen vanwege de coronacrisis, krijgen bij de meeste waterschappen uitstel. Verschillende waterschappen zetten de invordering van belastingen helemaal stil, en betalen hun facturen direct. Deze en andere maatregelen hebben MKB-Nederland, VNO-NCW en de Unie van Waterschappen zondag bekendgemaakt.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten