Opdrachtgevers:

De Nationale Zaaicoalitie!

 

 

Branchevereniging VHG bestaat dit jaar 100 jaar. Dat vieren we door verspreid over het jaar verschillende activiteiten voor u en met u te organiseren. Eén van die activiteiten is een jubileumactie in het kader van de Nationale Zaaidag op 22 april aanstaande.

 

 

Voedselbank voor bijen
Bijen hebben het moeilijk. En dat terwijl ze onmisbaar zijn in onze voedselketen: meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen en aanverwante insecten. Hoog tijd om ze een handje te helpen dus. En dat kan! Door te zorgen voor een constant aanbod van voedsel zijn ze beter in staat te overleven. Het zaaien van bloemen helpt de bijen dus direct. Daarom nemen The Pollinators het initiatief om in aanloop naar 22 april (Nationale Zaaidag) de grootste zaaicoalitie van Nederland te vormen. Het doel: samen met partners een kwart miljoen vierkante meter bloemen inzaaien.

VHG-leden
De Nationale Zaaidag vindt plaats op 22 april aanstaande. Rondom deze dag zullen VHG leden promotie-acties in gang zetten naar (potentiële) klanten en andere relaties, waarmee de deelname aan de Zaaidag breed onder de aandacht zal worden gebracht. VHG leden kunnen ook hun bedrijfslogo ook op de website van de Nationale Zaaidag laten plaatsen?

Wie zijn The Pollinators?
The Pollinators is een groeiende community van burgers en bedrijven die bestuivers en biodiversiteit belangrijk vinden. Door directe actie en campagnes leveren zij een positieve bijdrage aan het welzijn van deze bestuivende vrienden. Opgericht in 2016 door The Tipping Point, in samenwerking met Nudge en met de hulp van 'founding partner' De Bijenkorf is er inmiddels een community van meer dan 10.000 mensen ontstaan en zijn er succesvolle activiteiten opgezet, zoals de Nationale Zaaidag, de grote Bloembollenplanttour en het Tree Fest. Dit gebeurt met de actieve inzet van ambassadeurs onder wie Waldemar Torenstra, Egbert-Jan Weeber, Tatum Dagelet en Hannah Hoekstra.

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten