Opdrachtgevers:

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Hoe kun je het beste het groene vak promoten bij jonge mensen? Branchevereniging VHG organiseert hiervoor de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaaanleg kunnen jonge vakmensen hun talenten laten zien en daarnaast wordt het groene vak met al zijn creatieve aspecten getoond. In een gezellige en ongedwongen sfeer werken de scholieren hard om de wedstrijd te winnen!

De deelnemende leerlingen leggen tuinen aan waarin zij te maken krijgen met verschillende facetten van het hoveniersvak. Denk hierbij aan het uitzetten van maten en peilen. Het bewerken en aanbrengen van natuursteen en/of beton voor trappen, muren en verhardingen of het bewerken en aanbrengen van hout en houttechnieken. Daarnaast wordt beplanting aangelegd met gebruik van gras(zoden), bomen, struiken, vaste planten en/of eenjarigen. De leerlingen moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau. De opbrengst is ook groot: de leerlingen zetten een topprestatie neer waar ze met trots op kunnen terugkijken.

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland, AOC-Raad, WorldSkills Netherlands en het ministerie van Economische Zaken maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe.

Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van het Wellantcollege uit Houten winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Link naar informatie WorldSkills 2019 in Kazan, Rusland

Link naar informatie over finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019


Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten