Opdrachtgevers:

Finale 2018 op TuinIdee

Goud voor team Wellantcollege Houten tijdens Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018
 

 

 

 

 

 

 

 


Na tweeënhalve dag keihard werken toonden Willem Stougie en Jochem Molenaar van team Wellantcollege 1 uit Houten zich zaterdagmiddag 24 februari 2018 de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Tijdens de finale, die plaatsvond op de consumentenbeurs TuinIdee in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, kregen zij de meeste punten voor hun tuin. Op de tweede plaats eindigde team AOC Oost uit Almelo. Het brons ging naar het tweede team van het Wellantcollege. Team Clusius College uit Alkmaar werd vierde. De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018 is georganiseerd door Branchevereniging VHG, in samenwerking met de AOC’s. VHG-directeur Egbert Roozen hing de winnaars medailles om.

                                                          ******

Finalisten Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2018 bekend

Van 22 februari tot en met 24 februari 2018 streden vier teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2018. De wedstrijd, die plaatsvond tijdens de beurs TuinIdee in ‘s-Hertogenbosch, werd een sportieve strijd om de hoogste eer in het hoveniersvak.

De finalisten die in drie dagen tijd een complete tuin aanlegden en hun coaches waren:
• Team AOC Oost, Almelo: Lasse Buijvoets en Peter te Brake, coach: Edwin Vos
• Team Clusius College, Alkmaar: Maarten Post en Erik van Rosmalen, coach: Arjan
   Koenis
• Team 1 Wellant College, Houten: Willem Stougie en Jochem Molenaar, coach: Mark van
   Noppen
• Team 2 Wellant College, Houten: Thomas Verweij en Teun Lemmers, coach: Willem
   Heuseveldt

Lees meer over de finalisten in de digitale presentatie.

Hoog niveau
Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg legden de deelnemende scholieren tuinen aan waarin zij te maken kregen met verschillende facetten van het hoveniersvak. Ze moesten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Hierdoor was de wedstrijd van een hoog niveau. De opbrengst was ook groot: de wedstrijd biedt de deelnemers een uniek leermoment, een onvergetelijke ervaring en geeft hun loopbaan en vakmanschap een enorme impuls. Bovendien kan het deelnemende team extra PR en promotie genereren voor het vak, de school en de opleiding.

Winnaars
Belangstellenden waren van harte uitgenodigd om de deelnemers te komen aanmoedigen. Op zaterdag 24 februari 2018 maakte de jury om 16.00 uur de winnaars bekend. Het winnende team gaat de Nederlandse eer verdedigen tijdens de EuroSkills van 26 tot en met 28 september 2018 in Budapest.

Organisatie
De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland, AOC-Raad, TRI groei in groen, WorldSkills Netherlands en het ministerie van Economische Zaken maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten