Finale Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019

Van 21 februari tot en met 23 februari streden vier teams van jonge hoveniers om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2019. De wedstrijd, die plaatsvond tijdens de beurs TuinIdee in ‘s-Hertogenbosch, werd een sportieve strijd om de hoogste eer in het vak.

Team B van Wellantcollege wint Nationale Wedstrijd Tuinaanleg
Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van team B van het Wellantcollege uit Houten zijn de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019. Op de tweede plaats eindigde team van het Prinsentuincollege uit Breda. Het brons ging naar het andere team van het Wellantcollege. Team Aeres MBO Emmeloord werd vierde.

Juryvoorzitter Bas van Swigchem over de winnaars: “Lucas en Mario vulden elkaar prima aan, hadden een goede teamgeest en een natuurlijke manier van samenwerken.” “De eerste dag was het houtwerk een zware opgave”, zegt Mario. “Het ging allemaal echt goed. Het straatwerk klopte helemaal. We hebben alles gegeven en gelukkig is de tuin af. Ik voel me nu super.” We hebben een mooie levende tuin gemaakt, vindt Lucas. “Dat we naar Rusland mogen is bizar. We gaan heel veel trainen om daar een goed resultaat te behalen.”

Een trotse VHG-directeur Egbert Roozen reikte de oorkondes en medailles uit. “Jullie hebben laten zien wat het vak te bieden heeft. Er staan vier prachtige levende tuinen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Voor de winnaars is er de hoogste eer. Ze maken deel uit van een Nederlands team van mbo-leerlingen dat in augustus deelneemt aan de wereldkampioenschappen beroepen, WorldSkils 2019 in Kazan (Rusland). Aan dit WK nemen 1.600 jonge vakmensen uit zestig landen deel in méér dan 56 beroepen.

Organisatie
De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland,  WorldSkills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten