Opdrachtgevers:

1,7 miljoen euro subsidie voor duurzame innovaties Noord-Holland

1,7 miljoen euro subsidie voor duurzame innovaties Noord-Holland

donderdag 18 april 2019

1,7 miljoen euro subsidie voor duurzame innovaties Noord-Holland

Aanvragen kan tot 10 september

Vanaf 9 april kunnen ondernemers subsidie aanvragen om de haalbaarheid te onderzoeken van een nieuw product, proces of dienst. De provincie Noord-Holland heeft hiervoor € 1.728.000,- beschikbaar. Eerder zijn subsidies verstrekt voor onder andere onderzoek naar de aansturing van warmtepompen, het combineren van het vervoer van (statiegeld)verpakkingen en voor de verwerking van restmest. De subsidie is onderdeel van de regeling Mkb Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT).

Tussen 9 april en 10 september 2019 kunnen ondernemers subsidie aanvragen voor haalbaarheidsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van
€ 20.000,-).

Een haalbaarheidsproject bestaat uit het verrichten van een haalbaarheidsstudie of uit een combinatie van een haalbaarheidsstudie met industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling.

Subsidie aanvragen voor Research & Development
Van 11 juni tot en met 10 september kan ook MIT-subsidie worden aangevraagd voor Research & Development-samenwerkingsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 350.000,-). Hiervoor heeft de provincie Noord-Holland € 4.032.000,- beschikbaar.

Innovatief midden- en kleinbedrijf (mkb)
De provincie Noord-Holland heeft in de coalitieperiode 2015-2019 in totaal € 18 miljoen geïnvesteerd in een duurzaam en innovatief midden- en kleinbedrijf. Om meer innovaties binnen het mkb te stimuleren helpt de provincie bij het wegnemen van (financiële) knelpunten in alle fases van de ontwikkeling van een goed idee tot een werkend prototype. Ondernemers kunnen een beroep doen op de MIT-regeling, GO-NH!, PIM-NH en het Innovatiefonds Noord-Holland.

Bron: Greenport NHN

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten