Opdrachtgevers:

14 februari 2019: Lancering i-Tree Nederland

14 februari 2019: Lancering i-Tree Nederland

donderdag 22 november 2018

14 februari 2019: Lancering i-Tree Nederland

Save the date

Op donderdag 14 februari 2019 gaat i-Tree Nederland officieel van start. Stadswerk en Branchevereniging VHG organiseren rondom deze lancering een mini-symposium i-Tree. Geïnteresseerden krijgen deze ochtend zicht op de resultaten van i-Tree Nederland, na twee jaar pilots draaien in Nederland en hoe ze die kunnen inzetten in hun werk.

Bomen zijn niet alleen mooi, ze leveren ook wat op. Ze dragen bij aan verkoeling, biodiversiteit, gezondheid, opslag van CO2, luchtzuivering, verhogen de WOZ-waarde en beperken de wateroverlast. Om in beeld te brengen wat de waarde is van deze eigenschappen voor onze leefomgeving, is i-Tree Nederland ontwikkeld.

Wat is i-Tree?
i-Tree is een van oorsprong Amerikaans (opensource) softwareprogramma dat op een objectieve, wetenschappelijke wijze de jaarlijkse en toekomstige opbrengsten van bomen in beeld brengt. i-Tree Nederland ondersteunt hiermee het beleid en beheer rondom bomen. Het genereert informatie voor politieke beslissingen en onderbouwing van investeringen in bijvoorbeeld groeiplaatsen en formaat van de aanplant. Het is ook in te zetten als objectief communicatiemiddel naar de burger. 

Lancering i-Tree Nederland
De afgelopen twee jaar is vanuit Stadswerk en VHG in samenwerking met Wageningen University & Research, Van Hall Larenstein, Bomenwacht, BTL Bomendienst, Cobra adviseurs, Terra Nostra en veertien gemeenten gewerkt om het Amerikaanse softwareprogramma i-Tree ECO aan te passen voor gebruik in Nederland. Op donderdag 14 februari 2019 is het zover en zal i-Tree Nederland officieel gelanceerd worden. 

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Registreer u nu om een uitnodiging voor het mini-symposium i-Tree op 14 februari te ontvangen. U kunt ook aangeven of u op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen rondom i-Tree.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten