Opdrachtgevers:

22 t/m 26 juni: Week van de Teek

22 t/m 26 juni: Week van de Teek

donderdag 11 juni 2020

22 t/m 26 juni: Week van de Teek

Blijf controleren en stel uw vragen aan de tekenspecialist
Het tekenseizoen is begonnen. Wie in het groen werkt, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. En daarmee een verhoogd risico op de ziekte van Lyme. Controleren op teken blijft daarom belangrijk. Dit is de boodschap in de Week van de Teek (22 – 26 juni). Deze themaweek wordt normaal gesproken in het vroege voorjaar georganiseerd, maar is door het coronavirus uitgesteld. VHG is samen met Stigas een van de initiatiefnemers van de Week van de Teek.

Veel kennis over de teek
Uit onderzoek van Stigas blijkt dat mensen die in de sector hoveniers- en groenvoorziening werken al veel weten over de risico’s van teken. Zij zijn zich ervan bewust dat zij beschermende maatregelen moeten nemen en zich ook regelmatig moeten controleren.

Meer aandacht voor duidelijke afspraken
Maar er is ook nog veel te winnen. Bedrijven kunnen meer aandacht hebben voor duidelijke afspraken, het inschatten van de risico’s, voorlichting geven en het verstrekken van middelen die beschermen tegen teken. Voor wie in het groen werkt, blijft regelmatige controle en het snel verwijderen van teken een aandachtspunt.

Bellen met tekenspecialist Mirjam
Speciaal voor iedereen die in het groen werkt is er tijdens de Week van de Teek een telefonisch spreekuur. Preventieadviseur Mirjam de Groot beantwoordt dan vragen over het voorkomen van tekenbeten en de ziekte van Lyme. Mirjam werkt bij Stigas en is gespecialiseerd in arbeidsomstandigheden voor de groene sector o.a. in de sector Bos en Natuur. Mirjam is daarnaast expert op het gebied van het voorkomen van klachten van de teek en de eikenprocessierups. Zij is voorzitter van de Landelijke Groene Lyme Werkgroep (LGLW) en mede-organisator van de weekvandeteek.nl die gedragen wordt door ruim 20 landelijke organisaties.

Het telefonisch vragenuur teken is van dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 juni van 9:00 – 10:00. 
Bel Mirjam de Groot op 06 20 09 66 79.

Meer informatie: www.weekvandeteek.nl

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten