Opdrachtgevers:

6 en 7 juni: Boominfodag ‘Bomen en Groene Infrastructuur’

6 en 7 juni: Boominfodag ‘Bomen en Groene Infrastructuur’

woensdag 9 mei 2018

6 en 7 juni: Boominfodag ‘Bomen en Groene Infrastructuur’

Op woensdag 6 en donderdag 7 juni 2018 vindt in congrescentrum de Basiliek in Veenendaal de 10e editie plaats van de Nederlandse Boominfodag. Thema van de jubileumeditie van het tweedaagse congres is ‘Bomen en Groene Infrastructuur’. In verschillende sessies komen zaken aan bod zoals het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van de Groene Infrastructuur. Ook wordt stilgestaan bij bedreigingen en innovaties. 

Tijdens het congres zullen onder andere Robert Smid (Trudo Vertical: De Bosco Verticale van Eindhoven) Jelle Hiemstra (status essentaksterfte), Dirk Doornenbal (succesvol verplanten van grote bomen) en Fons van Kuik (de opmars van essenprachtkever in Europa) spreken. Er zal aandacht zijn voor de ontwikkeling van iTree in Nederland. Over dit onderwerp wordt kennis uitgewisseld met deskundigen uit Groot-Brittannië.

Slimme steden
Ook enkele internationale deskundigen zullen te horen zijn. Zo spreekt toonaangevende internationale expert Stefan Junestrand over de ontwikkelingen op het gebied van intelligente gebouwen, slimme steden en blockchain. Kazunari Kadokura, werkzaam als senior onderzoeker bij Kibun Foods, verzorgt een presentatie over het onderzoek naar antioxidanten en fenolische verbindingen in iepenknoppen.

Beursvloer
Naast deelnemen aan een gevarieerd programma aan presentaties en lezingen kunt u de beursvloer bezoeken met tal van organisaties en bedrijven. VHG en Stadswerk zijn partner van de Boominfodag. Voor meer informatie en aanmelden kijk op: www.boominfodag.nl.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten