Opdrachtgevers:

Aan het werk met de kettingzaag?

Aan het werk met de kettingzaag?

donderdag 12 november 2020

Aan het werk met de kettingzaag?

Lees de tips om gezondheidsklachten te voorkomen

Werken met de motor- of accukettingzaag vraagt wat van het lichaam van uw medewerkers. Wie langdurig met deze machine werkt, kan klachten krijgen aan gewrichten, pezen, spieren en de rug.
Gelukkig zijn deze klachten te voorkomen. Lees meer

In de arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening staan praktische tips. Gebruik bijvoorbeeld bewust de lichtst mogelijke kettingzaag. Door de snelle ontwikkeling van kettingzagen met een accu, zijn er steeds meer alternatieven. Ook iets om over na te denken bij de aanschaf van nieuw materiaal.

Een andere tip is om altijd te werken met een scherp en goed geslepen (snijhoek) zaagketting. Dit is minder belastend, geeft een mooier zaagresultaat, kost minder kracht (brandstof) en werkt sneller.

Meer informatie
Naast deze tips, hebben we nog veel meer praktisch advies. Bijvoorbeeld over gezond werken met een kettingzaag bij koud weer. Kijkt u hiervoor in de arbocatalogus hoveniers en groenvoorziening.Deze arbocatalogus is geschreven door VHG-werkgevers en werknemers samen met Stigas.

Hebt u na het bekijken van de arbocatalogus twijfels of wilt u weten hoe u uw medewerkers het beste voorlicht? Sla uw risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) erop na of neem vrijblijvend contact op met Stigas preventieadviseur. Of bel naar de Stigas Servicedesk 085 – 044 07 00 (optie 1).

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten