Opdrachtgevers:

Bedrijfsproces verbeteren door evalueren

Bedrijfsproces verbeteren door evalueren

donderdag 11 juni 2020

Bedrijfsproces verbeteren door evalueren

Het voorjaar is traditioneel een drukke periode voor veel ondernemers in het groen. Veel aandacht gaat uit naar een goede planning en uitvoering. Vaak regeert dan de ‘waan van de dag’. Even stilstaan bij hoe het loopt, schiet er dan geregeld bij in. Dat is zonde, want juist een regelmatige en bewuste evaluatie van projecten biedt aanknopingspunten om het bedrijfsproces te verbeteren. VHG heeft hiervoor een handig formulier ontwikkeld.

Evalueren doe je als team. Betrek daarom ook (zeker bij bijzondere projecten) de medewerkers en eventuele samenwerkingspartners. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat de werkvoorbereiding en evaluatie van projecten de belangrijkste verbeterpunten zijn die medewerkers in het bedrijfsproces ervaren. Het evalueren met de medewerkers zorgt voor betrokkenheid en u maakt gebruik van de kennis die zij hebben over de uitvoering van projecten.

Voor het evalueren heeft Branchevereniging VHG een voorbeeld van een evaluatieformulier ontwikkeld. Dit formulier kan als agenda dienen voor de evaluatie. Uiteraard kunt u nog onderwerpen toevoegen.

U vindt het evaluatieformulier hier (na inloggen onder ‘Documenten Projectdossier’).

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via 030 - 659 56 50 of ondernemershelpdesk@vhg.org.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten