Opdrachtgevers:

Belastinguitstel uitgebreid en versoepeld

Belastinguitstel uitgebreid en versoepeld

maandag 6 april 2020

Belastinguitstel uitgebreid en versoepeld

Ondernemers en zzp’ers die in de problemen komen door de coronacrisis, kunnen de Belastingdienst vragen om uitstel van betaling. Deze uitstelaanvraag wordt nu verder versoepeld, zo heeft staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën bekend gemaakt. Het aanvragen voor alle ondernemers wordt eenvoudiger, geldt voor meer belastingen en het wordt voor kleine ondernemers makkelijker om langer dan drie maanden uitstel te krijgen.

Aanvraag via online formulier
VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met deze extra maatregelen. ‘Nu ondernemers al zoveel aan hun hoofd hebben, is dat een goede zaak.’ De ondernemingsorganisaties zijn vooral te spreken over het feit dat ondernemers hun aanvraag nu via een online formulier kunnen doen en dan ook gelijk voor alle andere belastingschulden die daar in de komende drie maanden bijkomen. ‘Daarmee laat de overheid zien dat ze echt met ondernemers meedenkt.’ 

Ook voor andere belastingen
Het uitstel gaat bovendien gelden voor meer soorten belastingen, zoals de energiebelasting, milieubelastingen, assurantiebelasting, kansspelbelasting, accijns en de verhuurderheffing.

Maak er gebruik van, als het nodig is
MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het belangrijk om te benadrukken dat de overheid het steunbeleid langer kan volhouden als ondernemers voor wie er geen noodzaak is voor uitstel daar ook geen gebruik van maken. Ondernemers die nu weinig hinder ondervinden van de crisis, moeten daarom gewoon blijven afdragen, zodat degene die in nood verkeren langer kunnen steunen op de overheid.

Bron: VNO-NCW en MKB Nederland

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten