Opdrachtgevers:

Bewegen en spelen in het groen

Bewegen en spelen in het groen

donderdag 1 maart 2018

Bewegen en spelen in het groen

Bewegen in het groen is goed voor jong én oud. Natuurlijk buiten spelen is op veel manieren goed voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat bewegen in het groen een goede combinatie is van genieten en gezondheid. En gezond gedrag blijkt makkelijker in combinatie met genieten. Informatie en inspiratie daarvoor vindt u in de vernieuwde handleiding De Levende Tuin. 

 

Wat
Kinderen die buiten in het groen spelen ontwikkelen een betere motoriek, een beter evenwicht en zijn leniger. Uit onderzoek bij ouderen blijkt dat bewegen in het groen beter werkt dan bewegen binnen. Als we bewegen in het groen, stoppen we minder vaak en houden het langer vol. We zijn eerder bereid de activiteit nog eens te herhalen, zijn minder gespannen en ervaren meer plezier. Volwassenen verbranden 12% meer calorieën dan met dezelfde bewegingen binnen. Ook tuinieren is een gezonde en afwisselende vorm van bewegen in de buitenlucht.

Hoe?
Door een aantrekkelijke groene buitenruimte te creëren met aandacht voor bijvoorbeeld biodiversiteit, duurzame materialen, voedsel/bloemen en veiligheid. Een buitenruimte die uitnodigt tot minder zitten en meer bewegen en ontmoeten. Met de juiste beplanting op de juiste plek. In het ontwerp, de aanleg en het onderhoud. 

Voorbeelden
Kijk in het vernieuwde handboek De Levende Tuin. Recent onderzoek is vertaald naar 210 pagina’s praktische informatie en inspirerende voorbeelden. Voor particulieren en woningbouw. Voor groen bij bedrijven, scholen en zorginstellingen. En in de openbare ruimte. Met handige tips. 

Direct bestellen; voor VHG-leden is de introductieprijs van toepassing (zie ledengedeelte VHG-website).

  

Foto: Paleisbrug Den Bosch. Onder de vloer van de voetgangersbrug in het stadspark is een systeem voor warmte-koudeopslag aangelegd. De warmte die in de zomer opgeslagen wordt, levert in de winter vloerverwarming om de brug ijsvrij te houden zodat strooien met zout nauwelijks nodig is. De beplanting, bankjes en paden worden 's avonds aangelicht door LED-verlichting, zodat de brug ook na zonsondergang een aangenaam wandelgebied is.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten