Opdrachtgevers:

Bezem door de middelenkast in Rijnland

Bezem door de middelenkast in Rijnland

donderdag 24 januari 2019

Bezem door de middelenkast in Rijnland

Op 10 januari 2019 is de actie 'Bezem door de middelenkast' van start gegaan in het Rijnlands gebied. In opdracht van het hoogheemraadschap van Rijnland voert CLM de actie uit, in samenwerking met leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen. Gewasbeschermingsmiddelen die in de kast staan, maar waarvan de toelating is vervallen, kunnen kosteloos, anoniem en zonder boete afgevoerd worden.

De eenmalige actie loopt van 10 januari t/m 15 april 2019. Alle land- en tuinbouwbedrijven met percelen in het werkgebied van Rijnland kunnen meedoen. Grote of kleine bedrijven, in alle sectoren, actief en gestopt.

Geen boetes
CLM stemt af met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de omgevingsdienst West-Holland. Hiermee voorkomen ze dat deze actie en controles door hun toezichthouders/handhavers elkaar kruisen. Wie meedoet aan deze bezemactie en af te voeren (restanten van) niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen op het bedrijf heeft, wordt niet beboet.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 15 maart 2019 via de website. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk. Bel dan naar 0345 – 470 770. Wacht niet te lang met uw aanmelding, er is maximaal plek voor 400 bedrijven. Alleen het CLM, de gewasbeschermingsmiddelenadviseur en de afvalverwerker maken gebruik van uw gegevens. Dit doen ze om deze actie uit te kunnen voeren.

Bron: Hoogheemraadschap Delfland

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten